govern

Altres acords del Govern

query_builder   2 abril 2013 13:51

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova les tarifes públiques dels serveis del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció per al 2013
 
El Govern ha aprovat avui les directrius i tarifes màximes aplicables als encàrrecs de béns i serveis que els diferents àmbits del sector públic facin al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa del Departament de Justícia dedicada a promoure la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu. La nova tarifació per al 2013 dels productes que ofereix el CIRE respon, d’una banda, a l’ampliació d’alguns dels serveis en àmbits com el sector tèxtil o de mobiliari de fusteria i, de l’altra, a la seva adequació a la realitat del mercat. Amb tot, la majoria de productes mantenen les tarifes vigents durant l’any anterior.
 
El CIRE s’encarrega de formar i donar ocupació als interns en sectors com la confecció tèxtil industrial, la impremta, la fusteria, la serralleria o la neteja forestal per a la prevenció d’incendis, entre d’altres, amb l’objectiu d’aconseguir la seva reinserció sociolaboral.
 
Concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament d’Almenar
 
El Consell Executiu ha aprovat atorgar a l’Ajuntament d’Almenar la concessió definitiva per a l’emissora de ràdio municipal. La concessió es produeix després que l’emissora hagi obtingut l’autorització de posada en servei per part de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, un cop complerts els tràmits administratius i tècnics i superada la inspecció preceptiva. L’Ajuntament d’Almenar disposava de la concessió provisional de ràdio municipal des de l’any 1992.
 
El Govern declara bé cultural d’interès nacional un bàcul episcopal del segle XIII
 
El Govern ha declarat avui bé cultural d’interès nacional (BCIN) un bàcul episcopal del segle XIII. Es tracta d’un objecte elaborat per un orfebre anònim, que es troba en una col·lecció privada de Barcelona i que podria provenir del monestir de San Millán de la Cogolla, a prop de Silos. El bàcul és el bastó que porten els bisbes, abats i algunes abadesses a les cerimònies litúrgiques com a símbol d’autoritat. Es podria tractar d’un bàcul abacial del monestir de San Millán de la Cogolla, prop de Silos, on amb molta probabilitat es van fabricar dos bàculs similars a aquest: l’anomenat bàcul de Sant Teotoni del monestir de la Santa Creu de Coïmbra, a Portugal, i l’anomenat bàcul de l’abat Juan, de l’any 1198, custodiat al mateix monestir de Silos. La similitud d’abraçadora i cap de drac amb aquest últim fan pensar que les va elaborar el mateix orfebre.
 
L’obra té una gran rellevància per la seva singularitat, ja que probablement és una de les poques peces que es conserven atribuïdes al Taller de Silos. Tant per la seva antiguitat com pel seu mèrit artístic és una peça de valor notable, digna de ser conservada i estudiada.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined