L'ISPC forma agents interins de Salou per a la campanya d'estiu

query_builder   2 abril 2013 19:35

event_note Nota de premsa

L'ISPC forma agents interins de Salou per a la campanya d'estiu

  • Per desè any consecutiu l’ISPC imparteix les classes a la seu de la policia local del municipi
Els municipis turístics tenen unes característiques específiques pel que fa a la seguretat, en especial en temporada alta, i és en aquest context que l'Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) organitza des de fa 10 anys el Curs d’agent interí a Salou, que forma els aspirants de policia que, de forma temporal i en forma de règim d'interinatge, treballaran amb la policia durant la campanya d'estiu. Enguany són 10 els aspirants que rebran una formació 120 hores i, un cop superat el Curs, s’incorporaran a finals d’abril com a agents interins de la policia local, funció que duran a terme fins a finals d’octubre.
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el cap de la Policia Local, l’inspector José Luís Gargallo, han assistit a la sessió d’obertura del curs, junt amb els responsables de formació policial de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC. En l’obertura del Curs l’alcalde ha encoratjat els aspirants per afrontar la darrera etapa del procés selectiu i els ha transmès la importància de la tasca dels agents interins, un servei públic fonamental i de servei a la ciutadania, que contribueix reforçar la seguretat del municipi, especialment en l’època estiuenca.
 
L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que coordina el Cap de la policia local de Salou, i compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003.
 
El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou conèixer les funcions de la policia, les diferents activitats que aquesta duu a terme, així com les dels agents interins, i l’assistència que fan a la ciutadania i a les víctimes, especialment aquells col·lectius més vulnerables, com són la gent gran, els menors o les víctimes de violència domèstica.
 
També se’ls prepara en matèria de normativa penal, viària, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent; en aquest sentit, enguany es compta per primera vegada amb professionals del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat com a docents de la matèria d’assistència sanitària.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

1  

Fitxers adjunts

Fotol Curs d'agent interí

Fotol Curs d'agent interí
JPG | 326