El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i l'Ajuntament de Girona fomentaran la reintegració sociolaboral de les persones privades de llibertat a la ciutat

query_builder   3 abril 2013 12:35

event_note Nota de premsa

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i l'Ajuntament de Girona fomentaran la reintegració sociolaboral de les persones privades de llibertat a la ciutat

(Fotografia realitzada per l'Ajuntament de Girona)
(Fotografia realitzada per l'Ajuntament de Girona)
La directora del CIRE, Elisabeth Abad, i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, han signat un acord per enfortir la col·laboració amb el Servei Municipal d’Ocupació de la capital gironina
 
La directora de l’empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de persones privades de llibertat Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Elisabeth Abad, i l’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, han signat avui un conveni de col·laboració per lluitar contra l’exclusió social de les persones privades de llibertat a la demarcació gironina. L’acte ha comptat també amb l’assistència de la directora dels serveis territorials de Justícia, Isabel Ruiz, i la tinenta d’alcalde de Promoció i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas.
 
Així, el Servei Municipal d’Ocupació col·laborarà amb la Borsa de Treball del CIRE per assessorar i orientar les persones que es troben en fase final de condemna cap a les necessitats de personal qualificat. L’objectiu de l’acord és fomentar la reinserció sociolaboral dels interns de les presons catalanes en els sectors, com són Serveis a les persones, Agricultura, Comerç, Automoció, Construcció o Hostaleria, entre d’altres. La Borsa de Treball del CIRE, la primera d’una entitat pública a Europa dirigida a presos en semillibertat, és el pont entre el món penitenciari i el laboral.
 
La Borsa de Treball del CIRE es va crear amb l’objectiu de disposar d’una eina d’intermediació laboral entre la oferta de treball i la demanda de feina. D’aquesta forma, presta servei tant a l’empresari com a l’intern (professional) duent a terme un assessorament integral durant tot el procés de cobertura de vacants.
 
A més, mitjançant l’acord es donarà a conèixer entre els empresaris gironins el ventall d’activitats productives que es desenvolupen als tallers de les presons catalanes del CIRE per tal de fomentar les possibilitats d’ocupació dels interns en règim tancat i contribuir a la seva formació en hàbits laborals i adquisició d’experiència de cara al seu futur.
El Servei Municipal d'Ocupació de l’Ajuntament de Girona ofereix un servei integral a les persones en matèria d'ocupació i formació, actua com a intermediari del mercat de treball i aplica una metodologia sistemàtica d'atenció personalitzada a les persones en situació d'atur i a aquelles que treballant, volen millorar la seva qualificació professional. 
 
El CIRE és l'eina del Govern de la Generalitat per promoure la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball penitenciari. La missió del CIRE contribueix a fomentar la seguretat pública per la via de la reintegració de les persones penades a la societat mitjançant els prop de 70 tallers productius que té a tot el territori català. L’acord amb el consistori gironí s’emmarca en la política del CIRE de col·laborar amb els principals agents socials i econòmics del país.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO 1 (Ajuntament de Girona)

FOTO 1 (Ajuntament de Girona)
JPG | 266

FOTO 2 (Ajuntament de Girona)

FOTO 2 (Ajuntament de Girona)
JPG | 330