Els Bombers de la Generalitat celebren des d'avui i fins diumenge la "Setmana dels Bombers de Lleida"

query_builder   5 abril 2013 09:25

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat celebren des d'avui i fins diumenge la "Setmana dels Bombers de Lleida"

·                 Aquest matí ha arrencat la IX Edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que compta amb la participació de 20 equips de parcs de Bombers d’arreu de Catalunya
·                 El concurs, en el qual col·labora l’Ajuntament de Lleida, té com a objectiu la millora de les capacitats tècniques en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes atrapades a l’interior dels vehicles que han patit accidents de trànsit
·                 Diumenge tindrà lloc la tercera edició de la CX Cursa Bombers Lleida 2013, amb 2.700 persones inscrites
 
L’Associació Cultural Recreativa Bombers Lleida celebra aquest cap de setmana la IX edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit i la CX Cursa Bombers Lleida 2013. Ambdues proves s’emmarquen en la Setmana dels Bombers de Lleida.
 
IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit
 
Avui i demà dissabte 6 d’abril té lloc la final del IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, on participen 20 equips de diferents parcs de Bombers de Catalunya. Aquests equips són els millors 20 classificats després de les rondes prèvies que han tingut lloc, aquest passat mes de març, a Balaguer, Mataró, Roses i Hospitalet de l’Infant.
 
EQUIPS PARTICIPANTS
Parcs de Bombers
Amposta 1
Martorell- Sant Boi
Artesa de Segre
Mataró
Balaguer C
Noves Promocions
Cerdanyola del Vallès
Olot
Figueres
RE Lleida
Gelida
Reus 1
Granollers
Reus 2
La Jonquera
Sort
Lleida
Tarragona
Lloret de Mar
Terrassa
 
  
Els equips, formats per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers, a més d’un reserva), han de realitzar dues maniobres: la ràpida i l’estàndard. En la ràpida els bombers han de rescatar una persona, atrapada a l’interior d’un vehicle i que presenta risc vital imminent. La maniobra s’ha de fer en un temps màxim de 12 minuts. En l’estàndard, la persona atrapada no presenta risc vital i, per tant, la maniobra d’excarceració es pot fer en 20 minuts. A més, els jutges també valoren  la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de la víctima. El jurat està format per tres assessors que valoraran, de la maniobra, l’àrea del comandament, la tècnica i l’atenció sanitària donada a les víctimes rescatades.

 

Objectiu del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit

El concurs té com a únic objectiu la millora de les capacitats tècniques en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de circulació que queden atrapades a l’interior dels vehicles. La trobada és l’eina formativa ideal per implementar els nous procediments d’intervenció en aquests tipus de sinistres, així com també és el marc idoni per dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració.

 
En les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i atenció integral a les víctimes.
 
En el marc de les activitats formatives de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el IX Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit està organitzat pel Cos de Bombers de la Generalitat, i aquest any compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, a més del de la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) i de la Fundació Mutual Conductors.
 
Les maniobres es faran al llarg de tot el dia i de demà dissabte des de les 08.30 hores i fins les 18.30 hores, ininterrompudament. Dissabte al vespre, a partir de les 19.30 hores, es farà acte de lliurament de premis. 
 
Seran premiats els tres primers equips de la classificació general, la millor maniobra ràpida, la millor maniobra estàndard, el millor comandament, la millor atenció sanitària i al millor equip tècnic.
 
 
Cursa Bombers Lleida 2013
 
Diumenge dia 7 d’abril, tindrà lloc la tercera edició de la “CX Cursa Bombers Lleida 2013”. L’esdeveniment esportiu està organitzat per l’Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida amb el patrocini de Catalunya Caixa i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, entre d’altres institucions i empreses. L’organització espera superar les 14.000 visites que va rebre l’any passat aquest esdeveniment.
 
La cursa començarà a les 10.00 hores davant del pavelló 3 dels Camps Elisis de Lleida i tindrà un recorregut de 10 quilòmetres en un circuit totalment pla que té prevista l’arribada al mateix punt de sortida. El tret de sortida de la Cursa el farà l’alcalde de la ciutat de Lleida, Angel Ros. 
 
Com l’any passat, en el marc de la prova, els Bombers de la Generalitat faran una cursa d’exhibició, on equips formats per quatre bombers correran, fent relleus, vestits amb l’equipament d’intervenció, l’ampolla d’aire i la màscara reglamentària.
 
Prèviament, demà dissabte 6 d’abril tindran lloc als Camps Elisis, a partir de les 11.30 hores, la “McDonald’s Curses Infantils Bombers Lleida 2013”, en què hi ha 650 nens i nenes inscrits.
 
Paral·lelament, i un any més, els més petits podran gaudir de l’espai Village, que acollirà un parc i moltes activitats adreçades als infants: tallers, rocòdrom, circuit de proves per aconseguir el carnet de bomber junior, etc.
 
A més, al pavelló 3 dels Camps Elisis s’instal·larà durant tot el cap de setmana el parc infantil solidari Lo Marraquet Bomber adreçat, també, als més petits. La recaptació de diners que s’obtingui anirà adreçada als projectes de la ciutat de Lleida que tenen per objectiu ajudar els més necessitats.
 
Aquest any, i com a novetat en el marc de la CX Cursa Bombers Lleida 2013, s’organitza també el I Concurs d’Animació al carrer CX Cursa Bombers Lleida 2013. Amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la idea és organitzar una trobada, diumenge, d’11 grups de batucades que participaran al concurs mentre animen la cursa.
 
Podreu trobar més informació al web de la cursa: www.cursabomberslleida.com
 
 
 
 
Lleida, 5 d’abril de 2013

1  

Fitxers adjunts

Setmana dels Bombers de Lleida

Setmana dels Bombers de Lleida
PDF | 127