Els Bombers de la Generalitat han treballat en un incident a Rubí on ha cremat un dipòsit de ploriclorur d'alumini

query_builder   5 abril 2013 12:26

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat en un incident a Rubí on ha cremat un dipòsit de ploriclorur d'alumini

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en un incendi a l’exterior de l’empresa IPAGSA de Rubí, on hi ha hagut una petita deflagració amb posterior incendi en un dipòsit de 5.000 litres de ploriclorur d’alumini. Segons els efectius dels Bombers desplaçats al lloc, a la plaça Esbart Dansaire, ha estat durant el procés d’enriquiment de la solució amb plaques d’alumini que s’ha produït aquest incident del qual s’ha rebut  l’avís a les 09.27 hores.
 
Al lloc, han treballat vuit vehicles dels Bombers de la Generalitat. Inicialment han sufocat l’incendi donant-lo per estabilitzat al voltant de les 10.00 hores, després han refrigerat el dipòsit i, finalment, amb la col·laboració dels tècnics de seguretat de l’empresa, han separat els reactius posant el dipòsit en situació inert.
 
Cal remarcar que a causa d’aquest incident, no hi ha hagut núvol tòxic ni risc per a la població. Malgrat tot, com a mesura preventiva, han informat a l’INS La Serreta proper a la zona que es mantinguessin confinats a l’interior de les instal·lacions fins que ha acabat el procés al voltant de les 11.30 hores.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat s’ha mantingut el contacte amb el tècnic de Protecció Civil de Rubí, desplaçat a la zona per tal de fer el seguiment de l’incident fins a la seva resolució i ha estat en contacte amb la direcció de l’INS La Serreta proper a l’empresa afectada durant l’incident, així com amb els Bombers de la Generalitat treballant al lloc.
 
Segons ha informat Protecció Civil de Rubí, s’ha recomanat el confinament preventiu a l’alumnat de l’Institut i aquesta recomanació s’ha mantingut posteriorment a l’estabilització de l’incident i la confirmació que no hi havia risc per a la població per tal de facilitar la mobilitat i l’operativa als vehicles d’emergències. A partir de la informació de Bombers de la Generalitat i del tècnic municipal de Protecció Civil, en què ambdós han valorat la manca de risc per a la població, Protecció Civil de la Generalitat ha decidit no activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut dues trucades per l’incident de l’empresa IPAGSA de Rubí, una d’elles d’un veí i l’altra del director de la mateixa empresa.
 
Incendi d'habitatge a Rubí
Paral·lelament a aquest incident, a les 09.36 hores, hi ha hagut un avís d’incendi d’habitatge també a la ciutat de Rubí, al carrer Burgos número 3 on ha cremat una cuina i un televisor afectant el fum a tot el pis. La propietària d’aquest habitatge ha estat atesa per inhalació de fum lleu i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha evacuat a la Mútua de Terrassa. En aquest servei s’han activat quatre vehicles, fet que ha obligat a redistribuir els efectius dels Bombers de la Generalitat.
 
Cerdanyola del Vallès, 9 d’abril de 2013
12.20 hores

2  

Fitxers adjunts

Foto servei incident Rubí

Foto servei incident Rubí
JPG | 1770

Foto servei incident Rubí

Foto servei incident Rubí
JPG | 1436