Comerç

Artur Mas: "El model comercial català és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar"

query_builder   8 abril 2013 22:16

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "El model comercial català és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar"

  • El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre al Palau de la Generalitat els Premis a la Iniciativa Comercial i als Establiments Comercials Centenaris
  • El president assegura que, en aquests moments complicats, “una manera d’ajudar al país és posant en circulació el diner perquè hi hagi aquest espiral de major confiança que tant necessitem”
  • Enguany, s’han distingit 15 empreses i entitats per les seves iniciatives innovadores en el comerç urbà de proximitat i s’ha reconegut la trajectòria de 28 establiments centenaris
El president Mas juntament amb tots els guardonats amb els Premis Iniciativa Comercial i Establiments Comercials Centenaris 2013
El president Mas juntament amb tots els guardonats amb els Premis Iniciativa Comercial i Establiments Comercials Centenaris 2013
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest vespre la vigència i el bon funcionament del model comercial català, assegurant que “és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar, en circumstàncies que no són gens fàcils”. Ho ha fet en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis a la Iniciativa Comercial i als Establiments Comercials Centenaris, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que la defensa aferrissada que s’ha fet d’aquest model ha estat així, “no només pel seu caràcter econòmic, sinó pel que representa des del punt de vista d’organització de la nostra societat”. “No és el mateix una societat amb un comerç urbà posat al dia i desenvolupat que una societat amb un desert comercial a les seves ciutats i pobles”, ha reblat.
 
En aquest línia, el president ha remarcat que el model català ha demostrat que és “més humà”, que quan les coses no van bé “perd llocs de treball, però en perd menys que d’altres models”, i que aconsegueix que “molta gent al país no només sigui un simple empleat, sinó que, d’una forma o altra, esdevingui un empresari del món del comerç”. 
 
Per aquests motius, Artur Mas ha defensat que el nostre no és un model antic ni desfasat i ha subratllat que, al contrari del que ha fet Catalunya, “hi ha països que van oblidar la importància d’aquest model social de comerç, el van trencar, el van marginar, van apostar per una cosa que, en teoria, era molt innovadora i, a l’hora de la veritat, han hagut de fer marxa enrere perquè es van adonar que s’havien equivocat greument”.
 
 
Donar a conèixer els bons exemples que hi ha al país
 
Malgrat els complicats moments econòmics que vivim, i que pateix especialment el sector del comerç, principalment per la caiguda del mercat interior, Artur Mas ha destacat el fet que a Catalunya hi continuen havent “molts bons exemples en aquest sector” i que cal que es coneguin. “Se n’ha de parlar, perquè la moral col·lectiva i la injecció de confiança que es necessita al país passa perquè també, de tant en tant, fem notar allò que sobresurt, que està funcionant i que s’està posant al dia”, ha defensat.
 
Durant l’acte, també s’han lliurat els guardons a establiments centenaris, que el president ha posat com a exemples per adonar-nos que “es poden arribar a vèncer situacions tremendament complicades en el transcurs de la història, si es donen unes determinades condicions”.
 
Per últim, el president ha assegurat en el seu discurs que, en un moment en què des dels governs i les administracions públiques no es podrà gastar més durant un temps, “un manera d’aixecar el país és que totes les persones que estan en disposició de moure l’economia i gastar o invertir, que ho facin”, perquè, “a base només de pors, desconfiances i interrogants, l’únic que farem es crear més ombres en el camí”. “Cal posar en circulació el diner perquè hi hagi aquest espiral de major confiança que tant necessitem”, ha reblat.
 
L’acte, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat també amb l’assistència del secretari general d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, i del secretari d’Empresa, Pere Torres.
 
 
Nota: S’ajunta un document amb la relació dels guardonats d’enguany
 

2  

Imatges

La representant de la Joieria Moner, de Vilafranca, recollint el premi

La representant de la Joieria Moner, de Vilafranca, recollint el premi 932

Premis Iniciativa Comercial i Establiments Comercials Centenaris (2)

Premis Iniciativa Comercial i Establiments Comercials Centenaris (2) 1501

1  

Fitxers adjunts

Relació dels guardonats

Relació dels guardonats
PDF | 229