govern

El Govern aprova el reglament que regula les festes tradicionals amb bous

query_builder   9 abril 2013 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reglament que regula les festes tradicionals amb bous

 
  • Té com a objectiu garantir els drets, els interessos i la seguretat dels participants i els espectadors i, al mateix temps, la protecció dels animals que intervenen a l’espectacle
 
El Govern ha aprovat avui el Reglament de desplegament de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, que té per objecte garantir el drets, els interessos i la seguretat dels participants i els espectadors, així com també la protecció dels animals que intervenen a l’espectacle.
 
Amb l’aprovació del reglament i l’aplicació de la llei es pretén disposar d’una ordenació millor sobre aquesta matèria que, respectant les tradicions de diferents municipis, s’inspira en tres principis bàsics: la seguretat de les persones, la conservació i el respecte a les tradicions locals i la protecció dels animals. El text determina el concepte de tradició en les seves dues accepcions: d'una banda, les celebracions populars que se celebren des de sempre i, de l'altra, les celebracions d’importància especial i rellevant que puguin demostrar el seu valor tradicional. Les darreres tenen un caràcter excepcional i puntual.
 
La protecció de menors constitueix un eix fonamental del desenvolupament reglamentari. En aquest sentit, es prohibeix la participació de menors de 14 anys als espectacles de festes tradicionals amb bous. Només hi podran ser presents com a espectadors.
 
El reglament també concreta el règim sancionador i detalla que l’obertura, tramitació i resolució dels procediments sancionadors correspon a la Direcció General competent en matèria d’espectacles i activitats recreatives.
 
undefined
undefined
undefined
undefined