L'Institut Català de Finances i Venturcap impulsen la creació del fons de capital risc Venturcap II per invertir en empreses de nova creació

query_builder   9 abril 2013 19:33

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de Finances i Venturcap impulsen la creació del fons de capital risc Venturcap II per invertir en empreses de nova creació

  • El fons està dotat amb 3 milions d’euros i serà gestionat per GVC Gaesco Gestión SGIIC.
  • L’ICF ha compromès 1 milió d’euros en aquest nou fons de capital llavor a través de la seva filial IFEM, cofinançats amb fons europeus en el marc del programa JEREMIE a Catalunya.
 
L’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de capital risc Venturcap han creat un nou fons d’inversió en capital risc – Venturcap II, SCR SA -, destinat a invertir en empreses de nova creació en fases inicials o en primeres etapes d’expansió, amb l’objectiu de seguir potenciant i consolidant l’emprenedoria a Catalunya, element clau per a la reactivació econòmica.
 
Aquest nou fons compta amb un capital total compromès de 3 milions d’euros dels quals l’ICF hi ha compromès 1 milió d’euros (33%) a través de la seva filial IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SL), cofinançats amb fons europeus, en el marc del programa JEREMIE a Catalunya.
 
El fons, que té per objecte les inversions en pimes de base tecnològica, la salut, la distribució i el sector industrial tecnològic, juntament amb els serveis d’elevat valor afegit, serà gestionat per GVC Gaesco Gestión SGIIC, SA.
 
Pel què fa al tipus d’inversions, el fons durà a terme operacions d’entre 100.000 i 300.000 euros a través de participacions minoritàries en el capital o a través de préstecs participatius.
 
El grup ICF, a través d’IFEM, ja suma participacions en 7 societats d’inversió destinades al capital llavor o seed capital.
 
Sobre IFEM
 
IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SLU) és una de les societats filials del Grup ICF destinada a l’activitat de capital risc per tal d’impulsar i facilitar l’accés al finançament del teixit empresarial català, principalment petites i mitjanes empreses de nova creació i innovadores. IFEM gestiona els fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) destinats a aquesta activitat a Catalunya en el marc del programa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises).
 
Actualment IFEM participa en 7 societats d’inversió en capital llavor. El volum total agregat d’aquests fons és de 35,5 milions d’euros, dels quals 10, han estat aportats per IFEM. A dia d’avui aquestes societats ja ha invertit en un total de 25 projectes per un import global de 6,4 milions d’euros, que han suposat una inversió induïda de 33,1 milions d’euros.
 
Sobre VenturCap
 
VenturCap, SCR és una societat de capital risc que té per finalitat la presa de participacions temporals en el capital d’empreses no financeres els valors de les quals no cotitzin en el primer mercat de les borses de valors, amb l’objectiu de consolidar la seva viabilitat.
Des de la seva fundació, l’any 2000, VenturCap ha participat en 16 projectes i, actualment, participa en 11 empreses.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 76