Aprovada la protecció del nucli antic del barri barceloní de Sant Andreu

query_builder   12 abril 2013 12:25

event_note Nota de premsa

Aprovada la protecció del nucli antic del barri barceloní de Sant Andreu

La Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat avui definitivament la modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per tal de protegir el nucli antic del barri de Sant Andreu de la capital catalana. L’objectiu és garantir la conservació, rehabilitació i revitalització del nucli històric.
 
L’aprovació de la Subcomissió d’Urbanisme tanca avui un llarg procés de planejament, després que el Ple de l’Ajuntament de Barcelona també aprovés provisionalment aquesta modificació del PGM el passat mes de febrer.
 
La voluntat d’aquest canvi és garantir la conservació, rehabilitació i revitalització del nucli històric del barri barceloní de Sant Andreu, amb una superfície de 720.332 m2, situada entre l’avinguda Meridiana, el Passeig de Torras i Bages, el carrer de Grau i el carrer de Rovira i Virgili.
 
Per tal de complir aquests objectius, la MPGM aposta pel manteniment de les tipologies pròpies del barri i del seu teixit consolidat. En aquest sentit, preveu desafectar 268 dels 300 habitatges qualificats com a vials, zona verda o equipaments. Al mateix temps, proposa la catalogació i protecció del patrimoni amb valor arquitectònic per preservar el conjunt de l’antic poble de Sant Andreu.
 
D’altra banda, el nou planejament consolida el sostre destinat a equipaments i preveu les reserves de sòl necessàries per a futurs equipaments a l’illa de Can Fabra i a la situada entre el carrer del Pont i el carrer del Segre. La modificació també augmenta les zones verdes en més de 12.000 m2 respecte el que preveia originalment el Pla general.
 
La modificació del PGM defineix per al barri dos conjunts protegits, un referit al nucli de l’antic municipi de Sant Andreu i a l’altre, el carrer Gran de Sant Andreu, per tal de reforçar el seu paper com a eix cívic i centre del barri. Per aquest carrer es reconeixen unes alineacions de secció variable, la qual cosa evita l’afectació de nombroses parcel·les i possibilita el manteniment de l’edificació consolidada.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 122