El concurs de jocs lingüístics Verbalíada arriba a la gran final

query_builder   12 abril 2013 14:03

event_note Nota de premsa

El concurs de jocs lingüístics Verbalíada arriba a la gran final

  • 124 joves d’arreu de Catalunya jugaran la fase final del concurs aquest diumenge 14 d’abril, de 17.30 a 19.30 h, a l’Auditori de Barcelona
  • La Verbalíada vol acostar els joves de Catalunya a les biblioteques públiques 
  • Més de 1.300 nois i noies, adscrits a 173 biblioteques públiques, han participat a les diverses fases del concurs
Un total de 124 joves d’entre 12 i 18 anys participaran diumenge vinent, 14 d’abril, a la gran final de la Verbalíada 2013, un concurs de jocs lingüístics que vol acostar els joves de Catalunya a les biblioteques públiques i fer-los viure la llengua com a font de plaer. Des de l’inici del concurs al mes de gener hi han participat 1.332 joves, adscrits a 173 biblioteques públiques.
 
L’objectiu de la Verbalíada és que els joves associïn les biblioteques amb una activitat lúdica i atractiva, per tal de fomentar l'esperit de pertinença a les biblioteques en una franja d’edat en què és freqüent perdre l'hàbit lector.
 
La final del concurs, que tindrà lloc de les 17.30 a les 19.30 hores a l’Auditori de Barcelona, estarà presentada per Màrius Serra i acabarà amb una actuació de Txarango, grup musical que protagonitzat vídeos promocionals del concurs i ha participat en la dinamització de la Verbalíada.
 
Els premis per als guanyadors de la gran final no seran béns materials, sinó experiències relacionades amb el món cultural: assistir a un concert amb passi de backstage, assistir a un rodatge d’una sèrie televisiva, berenar amb un autor de novel·les, anar al teatre i poder visitar els actors entre bastidors després de la funció, ser present en el tancament d’un diari, etc.
 
 
Jocs lingüístics
 
La Verbalíada és campionat adaptat amb les propostes de la capsa de jocs Verbàlia, creada per l’escriptor Màrius Serra i l’expert en jocs Oriol Comas, i s’adreça a joves de 12 a 18 anys. El concurs es duu a terme paral·lelament en l’entorn virtual i a les biblioteques públiques.
 
Els jocs proposats al concurs tenen relació amb llibres juvenils, escriptors i biblioteques. Els tres jocs de la primera fase de la Verbalíada són el Vermigrama, el Tabugrama i el Columnograma. En els jocs, els joves fan acròstics i associen i construeixen paraules durant un temps limitat i van sumant punts al seu perfil de jugador.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined