El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les cuineres del Bages
 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, va assistir al III Sopar de Les Cuineres del Bages que es va fer a Món Sant Benet aquest cap de setmana.  L’acte va servir per a presentar el llibre de l’entitat sense ànim de lucre,  Les Cuineres del Bages. Aquesta entitat té els seus orígens a l’escola de cuina El Lleure de Manresa. Està integrada per un grup de dones aficionades a la cuina, fundada i presentada en societat el desembre del 2009.
 
Tal i com expliquen des de la mateixa entitat, “durant més de 25 anys, hem estat un punt de difusió de la cuina de cassola, en el sentit que potencia i posa en valor els sabors, les aromes i la manera de fer de la cuina tradicional catalana”.
 
L’acte va servir per presentar el llibre de l’entitat a càrrec de Jordi Vilaseca i del director de la revista Cuines, Josep Sucarrats.
 
El delegat del Govern, Juli Gendrau, va mostrar la seva satisfacció per poder assistir a l’acte i va destacar la tasca feta per l’entitat com a valor patrimonial del país, pel fet de tenir cura de la cuina tradicional de la comarca del Bages.  Entre els objectius de l’entitat destaquen:
la preservació i difusió de la cuina tradicional del Bages, la transmissió a les generacions futures,  el valor cultural, culinari i patrimonial que tenen els plats tradicionals que s’han heretat de pares a fills, amb lleugeres actualitzacions, patrimoni cultural arrelat al Bages.
 
Entre d’altres assistents, van ser presents al sopar la presidenta de Les Cuineres del Bages, Dolors Gómez Pardo; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés. Es va reforçar la idea que es vol potenciar la comarca com a destí d’excel·lència gastronòmica entorn a la cuina de sempre, potenciant el factor de proximitat pel que fa als productes. Es considera important establir sinergies i potenciar intercanvis culturls amb altres entitats i associacions vinculades a la cuina tradicional. Per això es considera bàsic tenir presència en actes, xerrades, presentacions, degustacions, fires, seminaris i presència als mitjans de comunicació.

2  

Fitxers adjunts

El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les Cuineres del Bages

El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les Cuineres del Bages
JPG | 2701

El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les cuineres del Bages

El delegat, Juli Gendrau, al III Sopar de Les cuineres del Bages
JPG | 2740