govern

El Govern reforça la vigilància i la prevenció d'incendis forestals

query_builder   16 abril 2013 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern reforça la vigilància i la prevenció d'incendis forestals

 
  • Aprova el programa de la campanya d’estiu d’incendis forestals, que autoritza la contractació del personal necessari per desenvolupar els treballs
 
El Govern reforçarà la vigilància i la protecció dels terrenys forestals i els espais naturals durant la campanya de prevenció d’incendis forestals. El Consell Executiu ha aprovat avui el programa de la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals i de treballs en espais naturals de protecció especial, que també autoritza a contractar el personal necessari per desenvolupar els treballs. El programa té una durada de 5 mesos.
 
L’aprovació d’aquest programa té com a objectiu donar suport a les actuacions dels agents rurals de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en la vigilància activa durant els mesos d’estiu en la lluita i prevenció dels incendis forestals.
 
Pel que fa als treballs als espais naturals de protecció especial, es donarà suport a les tasques d’informació als visitants, de condicionament de les àrees d’accés públic i de manteniment i protecció de les zones de més valor natural durant els períodes de màxima assistència de públic.
 
En el marc d’aquest programa s’autoritzarà la contractació dels recursos humans necessaris en els termes que s’estableixen en l’annex de l’acord. La contractació està justificada pel perill alt o molt alt d’incendis forestals durant l’estiu, per les característiques del clima mediterrani, juntament amb l’increment durant l’època estival de l’afluència de visitants als espais naturals de protecció especial. Això requereix un reforç de tasques d’informació, ja que és un element clau en la protecció d’aquests espais.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined