Xavier Pallarès: "la Llei dels correbous dóna tranquil·litat jurídica als organitzadors i cobertura a la protecció dels animals"

query_builder   16 abril 2013 14:38

event_note Nota de premsa

Xavier Pallarès: "la Llei dels correbous dóna tranquil·litat jurídica als organitzadors i cobertura a la protecció dels animals"

  • El delegat del Govern valora en el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre l’aprovació del nou Reglament de la Llei dels Correbous
El delegat del Govern i la directora d'Interior valoren la temporada de bous 2012 i presenten la nova temporada 2013
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat, durant la qual els representants dels diversos departaments han fet un repàs a les actuacions més destacades.
 
En la roda de premsa posterior Xavier Pallarès ha destacat l’inici de la nova temporada de bous aquest 2013 sota la tutela del nou Reglament de la Llei dels Correbous, aprovat pel Govern la passada setmana. El delegat del Govern destaca que, tant la Llei del 2010 com el seu desenvolupament amb el Reglament d’aquest 2013, s’ha fet “amb la participació i col·laboració de totes les parts implicades en la celebració de les festes amb bous, des de les ramaderies, els organitzadors, els veterinaris, els ajuntaments i les protectores d’animals. De fet, no és un vestit a mida de ningú, perquè tant s’han valorat com s’han desestimat al·legacions de grups proteccionistes com dels grups d’aficionats”. En aquest sentit, Xavier Pallarès afirma que “la Llei dóna tranquil·litat jurídica, marca les pautes de com i què s’ha de fer en un espectacle amb bous, dóna seguretat a les persones que hi participen i dóna cobertura a la protecció dels animals”.
 
Al mateix temps, s’han presentat les dades de correbous de la passada temporada 2012, que iniciava Aldover per la celebració de St. Jordi com també farà enguany i finalitzava el mes de desembre a Camarles. En concret, han estat 27 els municipis (incloses EMD) que han celebrat correbous a les Terres de l’Ebre amb un total de 183 dies autoritzats. Unes xifres que suposen una disminució progressiva els darrers anys, ja que “dels 228 dies autoritzats l’any 2008 hem passat a 183 el 2013 i no creiem que les xifres difereixin gaire la nova temporada que encetem, perquè darrerament alguns municipis que en feien han reduït notablement el nombre de dies de bous enlloc d’augmentar-les” – ha especificat el delegat del Govern.
 
Xavier Pallarès també ha destacat que les denúncies també han anat en disminució els darrers anys, “són 16 les denúncies presentades l’any 2011 i han estat 7 aquest passat 2012, de les qual 5 han estat arxivades i 2 es mantenen obertes: la de Deltebre suspesa al jutjat i la de Masdenverge per la divisa identificadora
 
Durant la reunió del Consell de Direcció  també s’ha donat a conèixer que les noves dades del cabal del riu permeten reprendre la campanya de navegabilitat a l’Ebre que “havia estat suspesa durant el cap de setmana de Pasqua i que ara podem tornar a encetar per la reducció del cabal, la qual cosa ens satisfà perquè la navegabilitat és un dels actius turístics importants del territori, com també ho és la via verda, on la passada setmana l’Idece va organitzar una baixada pedalant amb una gran participació de la ciutadania” – ha destacat el delegat del Govern.
 
D’altra banda, Xavier Pallarès també ha valorat molt positivament l’aprovació de l’informe d’impacte ambiental del traçat La Jana – El Perelló de l’A7 que aquests dies ha presentat el Ministeri de Medi Ambient, especialment “després dels anys que fa que esperem aquesta infraestructura al territori, ara bé caldria que a més tingués una aportació pressupostària perquè puguem veure la seva concreció final”.

2  

Fitxers adjunts

Dades de la temporada de bous 2012 a les Terres de l'Ebre

Dades de la temporada de bous 2012 a les Terres de l'Ebre
XLS | 26

Dades de l'evolució dels correbous 2008-2012

Dades de l'evolució dels correbous 2008-2012
XLS | 20