Les biblioteques públiques celebren el 22 d'abril la Revetlla de Sant Jordi amb activitats festives relacionades amb el llibre i la lectura

query_builder   17 abril 2013 12:15

event_note Nota de premsa

Les biblioteques públiques celebren el 22 d'abril la Revetlla de Sant Jordi amb activitats festives relacionades amb el llibre i la lectura

  • Hi participaran 121 biblioteques d’arreu de Catalunya 
  • Entre les activitats proposades hi ha tallers infantils, lectures, recitals poètics, concerts, conferències, presentació de novetats literàries o projeccions de cinema
Cartell de la Revetlla de Sant Jordi
El 22 d’abril de 2013, el Departament de Cultura impulsa la primera Revetlla de Sant Jordi, durant la qual 121 biblioteques d’arreu de Catalunya obriran més enllà del seu horari habitual i oferiran actes diversos relacionats amb el món del llibre i la lectura.
 
Entre les activitats organitzades per les biblioteques hi ha una gran varietat de propostes: activitats i tallers infantils, conta-contes, lectures, presentació de novetats literàries, recitals poètics, concerts, conferències, presentacions de llibres, projeccions de cinema, etc.
 
El detall de les biblioteques participants per demarcacions és el següent:
  • Girona: 22 biblioteques
  • Lleida: 18 biblioteques
  • Terres de l'Ebre: 4 biblioteques
  • Tarragona: 5 biblioteques
  • Barcelona: 72 biblioteques
  • TOTAL: 121 biblioteques
 
En la roda de premsa de presentació, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que “la Revetlla de Sant Jordi es vol instituir com una festa del conjunt del sistema bibliotecari català, en què les biblioteques faran activitats preparatòries de Sant Jordi”. “En conjunt, les biblioteques han organitzat unes 800 activitats per a la Revetlla de Sant Jordi”, ha destacat el conseller.
 
El conseller Mascarell ha afirmat que “el sistema bibliotecari de Catalunya ha d’actuar com a xarxa i activitats com la Revetlla de Sant Jordi en reforcen l’articulació i el ressò de la seva tasca”.
 
La cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll, ha remarcat que “la Revetlla és un bon moment per donar més protagonisme a la bona feina que fan les biblioteques tot l’any”. Ha precisat que “no és una festa homogènia, sinó que cada biblioteca organitza la Revetlla d’acord amb el seu caràcter singular” i “ que el que es tracta és de donar protagonisme al llibre i incloure en un entorn festiu els agents relacionats amb el llibre i la lectura en cada territori (lectors, llibreters, escriptors, editorials, etc.)”.
 
 
Altres activitats de Sant Jordi
 
A més d’aquesta nova proposta, els diversos equipaments i institucions que depenen del Departament de Cultura organitzen altres activitats amb motiu de Sant Jordi.
 
Des de la Institució de les Lletres Catalanes es continua apostant per la lectura institucional al Parlament i per l’acció “Lletres al camp”, enguany amb un èmfasi especial amb l’Any Espriu. En la roda de premsa, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha explicat que aquestes dues activitats "volen aconseguir la visibilitat dels autors i de la literatura catalana més enllà del seu entorn habitual".
 
Per altra banda, diversos equipaments organitzaran visites i portes obertes el dia 23 d’abril, entre els quals la Biblioteca de Catalunya, i s’iniciarà un concurs per promoure el català entre els joves a través de les xarxes socials. La celebració de Sant Jordi s’estendrà més enllà de Catalunya amb l’organització d’activitats literàries a diverses universitats d’arreu del món. 
 
Consulteu totes les activitats que impulsa el Departament de Cultura a: http://cultura.gencat.cat/santjordi/
 

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Activitats que impulsa el Departament de Cultura amb motiu de Sant Jordi

Dossier de premsa: Activitats que impulsa el Departament de Cultura amb motiu de Sant Jordi
PDF | 3611

Cartell de la Revetlla de Sant Jordi

Cartell de la Revetlla de Sant Jordi
JPG | 668