El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, visiten el Centre d'Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra

query_builder   17 abril 2013 13:31

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, visiten el Centre d'Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra

El CAPI Barcelona Esquerra ofereix atenció pediàtrica integral d’alta resolució: atenció primària, especialitats i urgències.
 
El mes de juliol de 2012 ja es van començar a oferir els serveis d’atenció pediàtrica urgent.
Avui, dia 17 d’abril de 2013, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han visitat el Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra situat al carrer  Numància, núm. 7-13.
 
El CAPI Barcelona Esquerra és un centre innovador que ofereix una atenció pediàtrica integral que inclou atenció primària pediàtrica, atenció urgent de baixa complexitat de 8 a 22 hores els 365 dies de l’any (que es va posar en marxa el passat 1 de juliol de 2012) i que anirà incorporant especialitats pediàtriques, com ara immunoal·lergologia, endocrinologia, oftalmologia, cardiologia i nefrologia, entre d’altres, gràcies al treball coordinat amb l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquest nou model d’atenció suposarà una millora de l’accessibilitat i de la capacitat de resolució de l’atenció pediàtrica.
 
Els ciutadans que rebin atenció pediàtrica al nou centre continuaran tenint el mateix professional de pediatria que al centre que tenien fins ara i, per tant, el trasllat del centre no implica un canvi de professional assistencial.
 
Es pot trucar al 061 CatSalut Respon si cal fer una consulta sobre salut, malalties o serveis sanitaris. Per avisar d’una emergència, cal trucar al 112. Tots dos telèfons funcionen les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Al CAPI Barcelona Esquerra, els ciutadans en edat pediàtrica rebran atenció i, si és necessari, se’ls facilitarà el trasllat a l’hospital, ja que aquest centre treballa en xarxa amb l’Hospital Sant Joan de Déu i amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).