TES impulsa un cluster de medi ambient dins un programa d'innovacions socials

query_builder   18 abril 2013 14:05

event_note Nota de premsa

TES impulsa un cluster de medi ambient dins un programa d'innovacions socials


La iniciativa Social Innovation for Communities pretén resoldre reptes de Barcelona a través d'innovacions provades amb èxit a d’altres ciutats

El Departament treballa per identificar experiències i oportunitats d’ocupació en l’àmbit ambiental

La directora, durant la presentació.
 
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) està treballant per identificar experiències i oportunitats d’ocupació en l’àmbit ambiental, un espai per ell mateix innovador però amb força expertesa al nostre país. En aquest sentit, ha creat un cluster de medi ambient amb l’organització Upsocial, que es dedica, entre d’altres coses, a la importació d’innovacions socials.
 
Així ho ha explicat aquest matí la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, durant la jornada Com mitigar l’impacte del turisme massiu a Barcelona?, dins la iniciativa Social Innovations for Communities (SIC). La jornada, impulsada per Upsocial, té com a objectiu presentar innovacions socials que han tingut èxit a diferents punts del món i que poden replicar-se al nostre país a l’hora d’afrontar el repte de l’impacte del turisme de masses, bàsicament des de la vessant ambiental. Segons Subirà “la implicació del Departament de TES en la creació d’un clúster de medi ambient a UpSocial és un compromís ferm que volem continuar amb nous projectes i la cerca de noves iniciatives”.  
 
Una de les línies de treball del Departament de TES és apropar el sector empresarial a les entitats del sector ambiental amb dos objectius principals:  trencar el distanciament que hi ha hagut entre tots dos i crear espais de trobada on poder intercanviar interessos, projectes o iniciatives perquè hi sorgeixin oportunitats comunes. És un dels objectius del Pla de suport al Tercer Sector Ambiental 2011-2014.
 
La Generalitat està elaborant un conjunt d’actuacions per impulsar el que es coneix com a Economia Verda, on s’hi contemplaran tant iniciatives novedoses com línies de treball d’activitats econòmiques ja existents amb nous potencials.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 1107

Innovacions SIC turisme

Innovacions SIC turisme
PDF | 216