Inauguracio SITC

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, inaugura el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC)

query_builder   19 abril 2013 14:15

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, inaugura el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC)

 
·        El saló té lloc des d’avui i fins diumenge al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
 
·        En el marc de la celebració d’aquest saló, l’Agència Catalana de Turisme organitza el IV Workshop Interclubs de Producte Turístic i col·labora en l’organització del III Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest matí el Saló Internacional del Turisme a Catalunya, que té lloc des d’avui i fins aquest diumenge al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, així com el III Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic. En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha assenyalat que en els darrers temps el turisme és una de les activitats econòmiques que està resistint millor, i millor s’està adaptant a l’entorn que vivim i no només això, sinó que a més, està creixent”.

Així mateix, el conseller Puig ha volgut destacar que “el turisme no és només una activitat econòmica, no és una política sectorial més. El turisme és una part del nostre projecte de país perquè representa captació de riquesa, creació de llocs de treball, obertura, internacionalització, tecnologia i innovació”.

D’altra banda, en relació a les dades turístiques a Catalunya, el conseller ha apuntat que “les perspectives són bones, ja que el primer trimestre d’enguany els resultats estan per sobre dels de l’any passat”. En aquest sentit, ha reiterat l’aposta de la Generalitat pels mercats emissors emergents.
 
El SITC és una de les cites més destacades de l’any pels aficionats a viatjar. Catalunya és un dels mercats emissors i receptius més importants i l’ACT participa al SITC amb l’objectiu de dinamitzar la demanda turística del mercat català. L’Agència també aprofitarà per posicionar la destinació catalana entre els professionals internacionals que hi assisteixen.
 
Catalunya al SITC
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del departament d’Empresa i Ocupació, participa en aquesta nova edició del SITC amb un estand d’uns 700 m2. A més de l’ACT, els visitants trobaran les propostes turístiques de:
 
 • Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
 • Patronat de Turisme Costa Brava Girona
 • Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona
 • Torisme Val d’Aran
 • Gerència de Turisme - Diputació de Barcelona
 • Turisme de Barcelona
 • Agència Catalana de la Joventut - Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat)
 • Centre d'Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda
 • Club EMAS
 • Estacions Nàutiques de Catalunya
 • Ferrocarrils de la Generalitat
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
 • Petits Grans Hotels de Catalunya
 • Xarxa de Turisme Industrial a Catalunya (Xatic)
 
L’estand segueix la mateixa línia que el de l’any anterior, una aposta d’èxit guardonada amb nombrosos premis internacionals i que permet reutilitzar materials i ajustar costos en un moment de contenció pressupostària. Es tracta d’un estand de fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible, i que compta amb el certificat PEFC – Programa de Reconeixement de Sistemes de Certificació Forestal.
 
L’estand inclou, entre d’altres propostes, una mostra de l’exposició fotogràfica “Catalunya, vista pels instagramers”, un photocall on els visitants podran endur-se un record en forma de postal, diverses presentacions i un programa d’animacions, així com l’accés amb més de 300 experiències turístiques del “Club Experience” de l’ACT, tematitzades segons l’època de l’any. A través del bloc http://magradacompartir.catalunya.com, s’ofereixen tot tipus de propostes per descobrir Catalunya amb descomptes d’un 20%, ofertes de 2x1, i preus especials per a famílies i per a persones majors de 50 anys.
  
IV Workshop Interclubs de Producte Turístic
 
També en el marc del SITC, l’Agència Catalana de Turisme organitza la quarta edició del Workshop Interclubs de Producte Turístic, que té lloc avui al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. La jornada ha esdevingut una plataforma de negoci i comercialització que l’ACT ofereix a les empreses que formen part dels diferents programes de promoció que impulsa l’Agència per incentivar noves oportunitats de negoci, estimular la creació de producte i facilitar el networking.
 
En total, el workshop aplega més de 160 empreses del sector turístic català. La jornada torna a comptar amb la participació dels responsables de les oficines de promoció turística de Catalunya a l’exterior que han presentat els diferents mercats emissors, les seves característiques principals i tendències.
 
Enguany, com a novetat, a més dels Clubs de Producte, també participen  empreses dels municipis catalans certificats com a Destinacions de Turisme Familiar i Destinacions de Turisme Esportiu; les Estacions Nàutiques; i membres del Catalunya Convention Bureau.
 
III Congrés de Turisme Asiàtic
 
En el marc del SITC, el conseller Puig ha participat també en la sessió inaugural del III Congrés Internacional de Turisme Asiàtic, que se celebra avui i demà al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Hi participen una trentena d’experts del sector, representants de grans turoperadors asiàtics i institucions de promoció turística de la Xina, el Japó, l’Índia i el Sud-est asiàtic. Per part de l’ACT, participen com a ponents el director de l’Agència, Xavier Espasa, i els directors de les Oficines de Promoció Turística a la Xina i al Sud-est asiàtic, Antonio Li i David Miró.
 
Catalunya és la destinació líder en turisme internacional en el conjunt de l’Estat i concentra més del 50% dels turistes d’Àsia Pacífic que arriben a Espanya. És justament el mercat emissor asiàtic el que més està creixent a Catalunya. Mercats com ara Japó (161.866), Xina (103.694), Austràlia (100.000), l’Índia (30.584), Singapur (29.590) i Indonèsia (27.058) encapçalen les arribades a Catalunya.
 
L’Agència Catalana de Turisme ha detectat un interès creixent d’aquests mercats per les característiques de l’oferta turística catalana i per tant constata la bona posició de Catalunya en l’atracció de turistes asiàtics. Per aquesta raó, l’ACT va decidir reforçar la seva actuació afegint a la seva oficina a Beijing una de nova a Singapur des de l’any 2011.
 
SITC 2013
 
Enguany, un miler d’expositors integren l’oferta del SITC 2013. Les principals novetats al saló són les experiències turístiques que ofereixen les destinacions de proximitat, entre elles el turisme rural català i la gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona; i l’espai Innovation Zone, amb cinc start-up de la ciutat de Barcelona que presenten els seus projectes més innovadors. El saló també disposa d’una zona relacionada amb el càmping, els creuers, les propostes i promocions de les agències de viatge i la “Porta del desert”.
 
També tenen especial rellevància les destinacions internacionals amb presència de 50 països, especialment de la Mediterrània, els països nòrdics, asiàtics i llatinoamericans.
 
Pel que fa a jornades professionals, en el marc del SITC, també s’organitzen la jornada "Futur del Turisme" dedicada al turisme online; una trobada amb més de 60 blocaires de viatges; una taula rodona sobre mercats turístics internacionals, el Workshop ACAV, una sessió sobre màrqueting turístic de Turespaña i la segona edició de “Smart Destinations Forum”, dedicat al turisme sostenible.
 
El conseller ha estat acompanyat pel secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Taleb Rifai; el president del SITC, Raimon Martínez Fraile; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; la directora general de Turisme, Marian Muro; el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; la subdirectora general de Planificació i Coordinació de les OET de Turespaña, Elisa Sáinz; i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres personalitats.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Felip Puig durant la inauguració del SITC 2013

El conseller Felip Puig durant la inauguració del SITC 2013
JPG | 3668

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined