govern

Cloenda del 7è Fòrum Europeu de Juristes

Conseller Gordó: "No hi ha institució ni norma que sigui immutable"

query_builder   20 abril 2013 14:50

event_note Nota de premsa

Cloenda del 7è Fòrum Europeu de Juristes

Conseller Gordó: "No hi ha institució ni norma que sigui immutable"

 
 
El titular de Justícia ha estat l'encarregat de cloure, aquest migdia, el 7è Fòrum Europeu de Juristes, que s’ha celebrat per primera vegada a Barcelona, i en el qual s’han reunit experts d’arreu del món per analitzar l’actualitat jurídica europea
 

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha explicat, en el marc del setè Fòrum Europeu de Juristes, que, des de temps remots, els estudiosos del dret han volgut organitzar un sistema universal de normes i principis, alhora que ha recordat que “no hi ha institució ni norma que sigui immutable”.
 
En aquest sentit, el titular de Justícia ha demanat als presents que “continuïn  pensant amb visió de futur, tenint com a objectiu el coneixement, la innovació, el pluralisme, l'equitat i, per descomptat, la llibertat, per tal d’assolir un món jurídic que s'adapti a l’evolució social que estem vivint”.
 
"En aquestes últimes dècades -ha explicat Germà Gordó- la tendència a la globalització ha incidit en el camp jurídic, el qual ha experimentat, de la mateixa manera, una perspectiva cada vegada més orientada a la internacionalització". Però s'ha mostrat satisfet per la celebració d'aquest Fòrum que, segons ha exposat el conseller, "ha estat un punt de trobada, no només de debat científic-jurídic, sinó també d'aproximació personal d'especialistes en dret i de juristes interessats en la protecció judicial dels drets que, tot i formats en cultures jurídiques diferents, són conscients que la globalització exigeix ​​la renovació de les reflexions sobre les qüestions bàsiques de totes les àrees jurídiques".
 
 
Gordó ha destacat la importància de la celebració del Fòrum perquè “propicia un àmbit per a la reflexió, l’anàlisi i la posada en valor del dret”. I ha destacat també l’esforç del Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Academy of European Law i la Universitat Autònoma de Barcelona, que, malgrat la situació econòmica actual, continuen fomentant l’intercanvi de coneixements entre els professionals.
 
 
7è Fòrum Europeu de Juristes
 
Durant tres dies els participants d’aquest Fòrum han debatut sobre l’actualitat jurídica internacional; en concret, sobre la mobilitat societària a la Unió Europea, la insolvència dels holdings, o els instruments jurídics per a la reestructuració dels deutes sobirans i del sector bancari.
 
En l’àmbit del dret penal, s’ha parlat de la creació d’una fiscalia europea, l’ús de les noves tecnologies o la responsabilitat penal de les persones jurídiques en els casos dels delictes transfronterers.
 
S’han abordat qüestions sobre el nou sistema europeu d’asil, els reptes de l’espai Schengen i la lliure circulació de les persones a la zona euromediterrània, que s’han debatut en tres grups de treball, compartint coneixements entre juristes procedents dels diversos estats.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la cloenda

Imatge de la cloenda
JPG | 295