govern

TES impulsa un impost pels bancs i promotors que tinguin pisos buits

query_builder   22 abril 2013 11:30

event_note Nota de premsa

TES impulsa un impost pels bancs i promotors que tinguin pisos buits

 
·        S’aplicarà als municipis amb una demanda d’habitatge acreditada
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Santi Vila, ha anunciat aquest matí la pròxima aplicació d’un impost als bancs, promotors i altres entitats jurídiques que tinguin pisos buits, amb l’objectiu d’evitar la desocupació permanent d’habitatges i incentivar el mercat de lloguer. El conseller ha recordat que, segons el cens elaborat amb la col·laboració del Col·legi de Registradors de Catalunya, hi ha actualment uns 80.000 habitatges nous buits i que comptant els pisos buits usats, la xifra s’apropa als 450.000.
 
Els principals objectius del nou impost són incentivar els propietaris i titulars d’habitatges actualment vacants perquè els destinin a lloguer i penalitzar-ne la desocupació injustificada, sobretot quan es tracti de grans tenidors d’habitatges que no s’utilitzen i que incompleixen, així, la seva funció social. Segons Vila, és “una mesura d’estímul” que vol també contribuir a reduir el preu del mercat del lloguer.
 
Es tracta d’un model que ja és vigent a França. En aquest país, el número de pisos buits als què s’aplica aquest impost es va reduir un 40% entre els anys 1999 i 2010, el què indica l’efectivitat de la mesura a l’hora de llogar aquests habitatges.
 
El conseller de TES ha remarcat que el nou impost s’aplicarà a les persones jurídiques -no als particulars- i serà proporcional al nombre d’habitatges buits de què disposin. Estaran exemptes de l’impost les persones jurídiques situades en aquells indrets del territori on no hi hagi demanda acreditada d’habitatge social.
 
La voluntat del Govern és incorporar ja el nou impost al paquet legislatiu que acompanyarà els Pressupostos de 2013.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 108

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined