Germà Gordó: "Si sabem crear riquesa, si sabem ser innovadors i productius, tindrem el triple de legitimitat per ser exactament allò que vulguem ser"

query_builder   25 abril 2013 22:09

event_note Nota de premsa

Germà Gordó: "Si sabem crear riquesa, si sabem ser innovadors i productius, tindrem el triple de legitimitat per ser exactament allò que vulguem ser"El conseller de Justícia ha fet aquesta afirmació durant la clausura de l’acte de commemoració de Sant Marc Evangelista, diada del Consolat de Mar de Barcelona
 
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat avui que Catalunya pot aconseguir liderar la zona de l’Arc Mediterrani si “assolim les eines necessàries”. Gordó ha fet aquestes declaracions en el marc de la festivitat organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona en commemoració del seu patró, Sant Marc Evangelista.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha afegit que “si sabem crear riquesa, si sabem ser innovadors i productius, tindrem el triple de legitimitat per ser exactament allò que vulguem ser”. “Allà on no arribi la política ni la legitimitat política, necessitem que la indústria, el comerç i la marina continuïn fent honor a la nostra història”, ha assegurat el titular de Justícia.
 
El conseller ha remarcat l’origen d’institucions com la Cambra de Comerç, afirmant que “de fet, el catalanisme comença aquí: amb la reivindicació de la possibilitat d’influir en les condicions del comerç a ultramar, artificialment imposades pels governs centrals de Madrid”. En aquesta línia, ha assegurat que “quan els catalans no vam poder tenir les eines per impulsar-nos com a poble, ens vam posar a fer indústries, a comerciar, innovar i crear riquesa com una altra forma d’afirmar-nos”.
 
En el seu discurs de clausura, el conseller Gordó ha destacat la rellevància històrica del Consolat de Mar, del qual ha dit que “és un òrgan antecedent corporatiu de la mateixa Cambra de Comerç de Barcelona” i ha recordat que “forma part de les arrels jurídiques del país”. Gordó ha volgut insistir en el paper de les cambres com a “lloc de trobada i de representació d’interessos”, a més de “servir d’espai consultiu, de serveis i de resolució de conflictes per facilitar la prosperitat i continuïtat dels negocis”.
 
L’acte ha comptat també amb l’assistència del president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i del Consolat de Mar, Miquel Valls, a més del secretari general d’Abertis, José M. Coronas.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge del conseller, durant l'acte

Imatge del conseller, durant l'acte
JPG | 2339