TES crearà la Comissió territorial d'urbanisme de l'Alt Pirineu

query_builder   26 abril 2013 13:30

event_note Nota de premsa

TES crearà la Comissió territorial d'urbanisme de l'Alt Pirineu

  • L’objectiu és apropar les decisions urbanístiques al territori i guanyar en celeritat en la tramitació dels expedients.
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) està treballant en la posada en marxa de la Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu, que exercirà les seves funcions a les comarques de la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell. Aquest nou òrgan completarà la distribució urbanística de Catalunya, tot afegint-se a les vuit comissions que ja existeixen, com són les de Girona, Lleida, Barcelona, Àmbit Metropolità de Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Val d’Aran i Catalunya Central.
 
L’objectiu de la creació de la nova Comissió és potenciar la descentralització urbanística, acostar la presa de decisions al territori i aconseguir una major transparència i celeritat en la tramitació dels expedients.
 
Aquesta voluntat d’apropar el planejament urbanístic al territori es tradueix també en l’impuls de les trobades del Departament de TES amb els alcaldes als seus municipis. Aquestes reunions permeten copsar els condicionants físics, socials i econòmics de cada nucli que, al seu torn, donen lloc a singularitats territorials que s’han de tenir en compte en el tractament dels expedients urbanístics.             
 
En aquest sentit, el director general d’Urbanisme i Ordenació del Territori, Agustí Serra, mantindrà demà dissabte una sèrie de reunions amb nombrosos alcaldes de l’Alt Pirineu. En concret, es trobarà amb els representants de les Valls de Valira, Meranges, Vansa i Fórnols, Prats i Samsor, Urús, Isòvol i Ribera d’Urgellet. 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 105