Els Debats de Patrimoni aborden la intervenció a través de la Llei de barris

query_builder   26 abril 2013 13:00

event_note Nota de premsa

Els Debats de Patrimoni aborden la intervenció a través de la Llei de barris

La tercera jornada del nou cicle de Debats de Patrimoni, coorganitzat pels departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura, analitza les intervencions al centre històric de Balaguer, a la plaça de Campdenmàs d’Olot i a l’entorn de l’església de Sant Francesc de Montblanc.
 
El Departament de TES va organitzar durant 2012 els primers Debats de Patrimoni, un cicle de cinc jornades que van servir per repassar la política d’intervenció en diferents elements del patrimoni històric i arquitectònic (nuclis antics, conjunts monumentals, etc.), tot abordant exemples concrets. La bona acollida d’aquella primera aproximació a la qüestió va impulsar a organitzar una segona edició, aquesta vegada juntament amb el Departament de Cultura.
 
D’aquesta manera, al llarg de 2013 tindran lloc 7 sessions de debat, ampliables, amb la voluntat de donar a conèixer els criteris de la intervenció en el patrimoni arquitectònic dins del marc legal, institucional i tècnic, així com les seves problemàtiques.
 
La tercera jornada, que ha tingut lloc avui, s’ha dedicat a les possibilitats que dóna la Llei de barris per intervenir en el patrimoni. Per tal d’il·lustrar el debat, s’han exposat en profunditat les actuacions que es van fer, en el marc de projectes finançats per aquesta Llei, en el centre històric de Balaguer, en la plaça Campdenmàs d’Olot i a l’entorn de l’església de Sant Francesc de Montblanc.
 
Les intervencions en els Béns Culturals d’Interès Nacional i en l’arquitectura tradicional es tractaran al maig i al juny, mentre que la jornada d’octubre es dedicarà a examinar amb detall els aspectes tècnics de la posada en obra de les intervencions en el patrimoni. Finalment, el debat de novembre se centrarà en les actuacions en paisatges arqueològics, com ara els poblats ibèrics i romans de Vinebre, Guissona, Montmeló i Alcanar.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 104