·        El cap de l’Executiu reclama al Govern espanyol “fixar-se menys en la macroeconomia i més en la microeconomia”
 
·        Artur Mas fa avui una visita institucional a Terrassa i a diversos municipis del Bages per conèixer diferents iniciatives empresarials
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat aquest matí “de molt alarmants, impactants i negatives“ les xifres d’atur publicades ahir i, en aquest sentit, ha reclamat al Govern espanyol polítiques que es fixin “menys en la macroeconomia, que és el que es fa sempre, i parlar més de microeconomia”. “El que no es pot fer quan puja l’atur és retallar les polítiques actives d’ocupació, això és un error, perquè no és on més diners es gasten i en canvi poden resoldre problemes del dia a dia, i això és microeconomia”, ha assegurat.
 
Artur Mas ha insistit en què calen “més mesures de carrer com aprofitar els instruments de crèdit que tenim”. En aquest sentit, el president ha posat l’exemple de l’Institut Català de Finances que, ha dit, en aquests últims dos anys ha realitzat 8.500 operacions que han servit per salvar algunes empreses, però que “s’està quedant sense fons per les restriccions que hi ha ara i que ens fa difícil que puguem continuar amb el mateix nombre d’actuacions”.
 
El president Mas ha fet aquesta valoració en el transcurs de la visita que ha fet aquest matí a l’empresa Lamp Lighting de Terrassa. Aquest acte s’emmarca en la visita institucional que el cap del Govern està realitzant durant tot el dia d’avui a Terrassa i a diversos municipis del Bages per conèixer diferents iniciatives empresarials.
 
En un altre moment de la seva intervenció en aquesta empresa de Terrassa, el cap del Govern ha afirmat que “contra l’atur la solució és donar suport al món de l’empresa, de la petita i mitjana empresa, que és l’únic que pot ajudar que al final les xifres d’atur es vagin mitigant algun dia se li doni la volta”, i en aquesta línia ha recordat que el Govern continuarà en aquest mandat simplificant l’Administració per “ajudar la gent que tingui idees i projectes a no trobar tantes traves”.
 
Durant la visita a Lamp Lighting, Artur Mas ha estat acompanyat pel president de l’empresa, Ignasi Cusidó; per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i pel delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, entre d’altres autoritats.
 
Lamp, fabricant d'il·luminació tècnica i arquitectònica, va néixer el 1972 i, a finals dels 90, va començar la seva internacionalització. La cerca contínua de nous mercats ha fet que, en els darrers anys, hagi inaugurat una fàbrica a la Xina i hagi obert oficines comercials a Pequín, Bangkok, Dubai i Londres. L’any passat va inaugurar la seva filial a Colòmbia. El Grup Lamp va facturar 27,7 milions d’euros al 2012, el 70% dels quals a nivell internacional (40% a Europa, 35% a Amèrica i 25% a Àsia).
 
 
Sensofar-Tech
 
La visita del president a Terrassa ha continuat al Parc Científic i Tecnològic, on està ubicada l’empresa Sensofar-TEch S.L, una multinacional especialitzada en el disseny, la fabricació i la comercialització d'instruments de metrologia òptica així com la consultoria d'alt nivell dins l’àmbit de la fotònica.
 
En el decurs d’aquesta visita, el president ha subratllat que Sensofar és una empresa “d’alta tecnologia i molt valor afegit” que destaca per la seva vinculació amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la seva orientació cap a l’exterior, on venen el 95% de la producció.
 
El cap de l’Executiu ha remarcat que cal que la societat catalana tingui present que “res no està perdut de cara al futur” i que a vegades, aclaparats per les males notícies, “no ens adonem que hi ha moltes coses al país que estan funcionant”. “És important que la societat sàpiga que aquesta realitat d’aspectes positius a nivell econòmic i formatiu també és real”, ha declarat.
 
Sensofar-Tech és una spin off sortida de la UPC i, en aquest sentit, el president ha volgut remarcar “el paper fonamental que tenen les universitats en el naixement de criatures com Sensofar”, que neixen com a projectes petits però que es poden fer molt grans.
 
I ha aplaudit el fet que les universitats catalanes ja apliquin “el canvi de mentalitat i d’actitud que requereix l’època de transformació que estem vivint” on “hem d’aprendre tots plegats a fer més del que fèiem o el mateix, però amb menys recursos, i fent-ho millor”.
 
El cap del Govern ha visitat les instal·lacions de l’empresa, acompanyat del conseller delegat, Ferran Laguarta, i de l’alcalde de Terrassa, on ha pogut veure el procés de fabricació dels sistemes que produeix Sensofar, actualment 350, que ven a Europa, els Estats Units i Àsia-Pacífic.