El Gremi d'Hotels de Barcelona difondrà el Programa d'Acords Voluntaris de reducció de CO2 a més de 400 establiments associats

query_builder   29 abril 2013 12:42

event_note Nota de premsa

El Gremi d'Hotels de Barcelona difondrà el Programa d'Acords Voluntaris de reducció de CO2 a més de 400 establiments associats

TES
Encaixada de mans del conseller Vila i el president del Gremi d'Hotels de Barcelona després de la signatura del conveni, avui.
  • Un conveni de col·laboració facilitarà la divulgació dels recursos entre els hotels, hotels-apartaments, hostals, pensions, apartaments turístics i habitatges d’ús turístic per reduir l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, responsables del canvi climàtic
  • 86 organitzacions de diferents sectors ja s’han adherit al Programa d’Acords Voluntaris
  
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per difondre entre els seus més de 400 establiments associats el Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, responsables del canvi climàtic. El Gremi d’Hotels de Barcelona representa pràcticament el 100% de l’oferta hotelera de la capital catalana.
 
En virtut del conveni, el gremi farà difusió del programa, divulgarà les actuacions específiques considerades d’interès per al sector, i en fomentarà l’adhesió. Una de les primeres actuacions previstes serà la realització d’una trobada informativa amb els hotels associats, en col·laboració amb la Fundació Empresa i Clima i l’Institut Català de l’Energia.
 
Aquest és el primer dels acords que es preveu tancar amb diferents gremis i associacions de Catalunya per impulsar el Programa d’Acords Voluntaris. L’objectiu és establir una col·laboració per canalitzar la informació cap als seus integrants.
 
 
El Programa d’Acords Voluntaris
 
El Programa d’Acords Voluntaris dóna suport a l’establiment de compromisos per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle (GEH). A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen a elaborar anualment un inventari de les seves emissions de GEH i a plantejar i implantar mesures per reduir-les, més enllà del que obliga la normativa. Per la seva banda, la Generalitat estimula aquests esforços i estableix mecanismes per al seu reconeixement públic. Fins el moment, 86 organitzacions de diferents sectors s’han adherit al programa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 125