El Museu Municipal de Montmeló amplia les seves dependències amb un nou local

query_builder   3 maig 2013 14:42

event_note Nota de premsa

El Museu Municipal de Montmeló amplia les seves dependències amb un nou local

El director de l’Incasòl, Damià Calvet i l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, han signat aquest matí  l’escriptura de constitució d’un dret de superfície sobre un local per a l’ampliació de les instal·lacions del Museu Municipal de Montmeló. Les darreres intervencions arqueològiques realitzades en el municipi han incrementat el fons del museu fent necessari disposar de més instal·lacions per a la seva conservació, l’exposició pública i la consulta dels materials que conserva en dipòsit permanent.
Imatge de l'acord
El local té una superfícies de 317 metres quadrats  i està situat al carrer Vic, al costat de l’actual edifici del museu, amb accés des de la Plaça de Joan Miró. El dret de superfície del local es valora en 238.373,59 € que es satisfarà amb un cànon de 544,84 € mensuals i per un termini de 25 anys.
 
Des de l'any 2003, el fons material del Museu Municipal de Montmeló s'ha incrementat notablement a través de les intervencions arqueològiques que s'han dut a terme al municipi. Aquestes han sigut tant de caràcter programat, formant part de projectes de recerca establerts amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, com de caràcter preventiu en aplicació de les normes de protecció del catàleg de patrimoni. D’entre el fons de que disposa el museu destaca la col·lecció de materials procedents del jaciment arqueològic de Can Tacó, que el mateix any 2008 van ser declarats Bé Cultural d'Interès Nacional en el marc de la declaració de BCIN del mateix jaciment.
La Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, el Decret 35/1992, de 10 de febrer, de desplegament parcial de la Llei 17/1990 i la Llei 9/93, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, determinen que tots els museus inscrits al Registre de Museus de Catalunya han de disposar d'espais per garantir la preservació,  l'exposició pública i la consulta dels materials que conserven en dipòsit permanent. Per aquest motiu, el  Museu Municipal de Montmeló que, des de l'any 2008, està inscrit a l'esmentat Registre ha de dotar-se de noves àrees de magatzem, exposició, administració i consulta per conservar les noves col·leccions.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 119