govern

Llum verd a la convocatòria 2013 dels ajuts per al desenvolupament de zones dependents de la pesca

query_builder   7 maig 2013 14:36

event_note Nota de premsa

Llum verd a la convocatòria 2013 dels ajuts per al desenvolupament de zones dependents de la pesca

 
  • Es destinaran 680.000 euros, cofinançats amb la UE, a la revalorització de productes, la diversificació econòmica, la millora de la qualitat ambiental i la cooperació nacional i transnacional de la zona pesquera de les Terres de l’Ebre
 
El Govern ha donat llum verd al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) perquè convoqui els ajuts corresponents al 2013 per al desenvolupament de zones dependents de la pesca de Catalunya dins el Fons Europeu de la Pesca (FEP). Els ajuts, que formen part del programa pluriennal 2007-2013, es destinaran a la revalorització de productes, la diversificació econòmica, la millora de la qualitat ambiental i la cooperació nacional i transnacional.
 
El Fons Europeu de la Pesca és un mecanisme de suport al desenvolupament sostenible i a la millora de la qualitat de vida a les zones de pesca subvencionables, que està cofinançat per la Unió Europa i les diferents administracions públiques. Per a aquest 2013 la dotació màxima és de 680.000 euros, cofinançats a parts iguals pel Fons Europeu de Pesca (340.000) i el Govern de la Generalitat (340.000).
 
Els ajuts es convoquen anualment, dins d’un programa per a quatre anys que n’estableix les prioritats. Segons fixa el reglament comunitari, la participació a les subvencions s’ha de fer a través d’entitats i grups locals que representin interlocutors públics i privats procedents de diferents sectors socioeconòmics locals amb capacitat administrativa i financera suficient per gestionar l’ajut i vetllar perquè les operacions es duguin a terme amb èxit.
 
Els ajuts d’aquest 2013 els gestionarà el Grup d’Acció Litoral Costa de l’Ebre, que comprèn els municipis de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Alcanar, un territori que s’ha definit com a zona dependent de la pesca. Les actuacions subvencionables tenen a veure amb la revalorització de productes, la diversificació econòmica, la millora de la qualitat ambiental i la cooperació nacional i transnacional.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined