Foto mini

La consellera de Benestar Social i Família ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament

Munté: "Els nostres joves també són solidaris i s'impliquen amb les seves famílies i això demostra la forta cohesió de la nostra societat"

query_builder   7 maig 2013 17:43

event_note Nota de premsa

La consellera de Benestar Social i Família ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament

Munté: "Els nostres joves també són solidaris i s'impliquen amb les seves famílies i això demostra la forta cohesió de la nostra societat"

Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha comparegut aquesta tarda a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament per informar dels objectius i de les actuacions del Departament en aquesta matèria i “desmuntar percepcions socials gens correctes sobre les persones joves del nostre país”. En la seva intervenció, Neus Munté ha analitzat la situació de dificultat econòmica que estan vivint els i les joves del nostre país, “una crisi que està fent endarrerir el procés d’emancipació”.
 
Com ha apuntat la consellera, “la taxa d’atur entre les persones joves de 16 a 29 anys ha arribat al 29’9%”, segons l’Enquesta de Població Activa del primer trimestre de 2013 facilitada per l’Institut d’Estadística de Catalunya, “i tot just el 51’9% dels i les joves de 20 a 34 anys estan emancipats”. En aquest sentit, Munté ha afirmat que “les famílies d’origen d’aquests joves han hagut d’incrementar el suport econòmic i residencial que donen als seus fills i filles”, però tot i així, ha assegurat que “la crisi afecta a tots els sectors de la població i la solidaritat intergeneracional es dóna en ambdues direccions”.
 
Segons unes dades que ha avançant la consellera de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2012, una estadística que el Departament de Benestar Social i Família presentarà en els propers mesos, el 40’8% de les persones joves de 20 a 34 anys que viuen a la llar d’origen aporten més d’una quarta part dels ingressos totals de la llar. Concretament, el 30’6% aporten entre el 25% i el 50% dels ingressos i un 10’2% aporten més del 50% dels ingressos de la llar.
 
En aquest sentit, la consellera ha destacat que “aquestes dades desmunten la imatge que moltes vegades es té de les persones joves que es queden a casa dels pares per comoditat. Segons aquestes dades això és radicalment fals. Els nostres joves també són solidaris i s’impliquen amb les seves famílies. Això demostra la forta cohesió de la nostra societat”.
 
Finalment, Neus Munté ha destacat que “a aquest Govern les polítiques de joventut ens preocupen i molt més en els moments que estem vivint. Creiem que poder gestionar els recursos que ens pertoquen té molt a veure amb poder nodrir polítiques de joventut destinades als nostres joves i que, per tant, afecten directament les polítiques de futur del nostre país”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha estat acompanyada durant la seva compareixença pel director general de Joventut, Toni Reig, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.

1  

Imatges

La consellera Munté, acompanyada de Toni Reig, durant la compareixença al Parlament

La consellera Munté, acompanyada de Toni Reig, durant la compareixença al Parlament 273

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined