Amb motiu del partit RCD Espanyol- Reial Madrid, l'SCT desplega un dispositiu especial per minimitzar els problemes viaris d'accés a Cornellà-El Prat

query_builder   10 maig 2013 11:41

event_note Nota de premsa

Amb motiu del partit RCD Espanyol- Reial Madrid, l'SCT desplega un dispositiu especial per minimitzar els problemes viaris d'accés a Cornellà-El Prat

 
L’esdeveniment esportiu coincideix amb la mobilitat al voltant de la zona comercial i es preveu una situació viària complicada
 
Es demana que es prioritzi el transport públic per desplaçar-se a l’estadi i si s’opta pel vehicle privat es recomana avançar el màxim possible l’arribada a camp
 
 
Davant la celebració del partit de futbol entre el RCD Espanyol i el Reial Madrid aquest dissabte 11 de maig a les  22.00 h, el Servei Català de Trànsit (SCT) en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, la Policia local d’El Prat de Llobregat i de Cornellà de Llobregat, establirà unes mesures especials de redistribució de la mobilitat d’entrada a l’estadi i un pla especial de senyalització informativa per intentar minimitzar els problemes viaris a la rodalia del camp de futbol, sobretot a la Ronda de Dalt o B-20/C-32 i també a l’entramat urbà de la zona.
 
Als desplaçaments d’accés al camp del RCD Espanyol cal afegir-hi la mobilitat que generen els centres comercials de la zona, fet que pot provocar una situació viària complicada durant les hores prèvies a l’inici del partit. Davant d’això, l’SCT demana als usuaris que s’hagin de desplaçar a l’estadi de Cornellà-El Prat que prioritzin el transport públic per accedir-hi i recomana als aficionats que es desplacin amb vehicle privat que avancin el màxim possible l’arribada a l’estadi Cornellà-El Prat.
 
Les mesures especials d’entrada al camp de futbol amb la finalitat de reduir les congestions i redistribuir el trànsit per vies alternatives són aquestes:
  
Dispositiu d’entrada: C32 / B20, en sentit sud
 
A partir de les 18.30 h s’establiran tres equips de senyalització mòbil variable que indicaran el desviament del trànsit dels vehicles provinents de la B-20 o Ronda de Dalt que vulguin enllaçar amb l’A-2 en sentit sud, cap a la sortida 55 de la C-32. Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud activaran un total de 8 agents de trànsit que vetllaran per la seguretat d’aquest dispositiu.
 
D’un total de quatre, tres panells lluminosos de missatgeria variable mòbil (PMV-m) s’ubicaran en els següents punts:
 
 • Sortida 15 de la B-20
 • Sortida 16 A, a l’enllaç de la B-20/C-32 i A-2
 • Sortida 55 de la C-32
 
Aquesta mesura es complementarà amb una actuació de la policia local de Cornellà de Llobregat que consisteix en el tall de l’accés 15 cap a la B-20 o Ronda de Dalt des de l’Avinguda del Maresme, el qual s’acompanyarà amb la ubicació del quart PMV, que informarà els usuaris d’aquest desviament.
 
Hi haurà desviaments senyalitzats amb cartells verticals provisionals en els dos sentits de circulació i un total de 8 panells lluminosos fixos de missatge variable (PMV) situats en els pòrtics de les carreteres B-20- Ronda de Dalt, C-32 i A-2 propers a Cornellà de Llobregat, que complementaran aquest pla especial de senyalització informativa.
 
 
Informació i consells
 
Podeu informar-vos sobre l’estat del trànsit mitjançant els butlletins informatius de les ràdios, el telèfon 012, el compte de Twitter @transit, el web de l’SCT: www.gencat.cat/transit i a través del portal mòbil de trànsit www.gencat.mobi/transit.
 
En cas d’accedir-hi amb vehicle privat cal: 
 • Optimitzar al mxim el nombre de places ocupades.
 • Avançar el màxim possible l’arribada a l’estadi del RCD Espanyol.
 • Arribar a primera hora de la tarda per evitar col•lapses.
 • Fer cas de les indicacions dels agents i dels desviaments senyalitzats, obviant els itineraris marcats als sistemes de navegació GPS.
 
Tot i així, l’SCT insisteix en la recomanació d’utilitzar el transport públic per desplaçar-se cap a l’estadi del RCD Espanyol a través d’aquestes opcions: 
 
 • Ferrocarrils de la Generalitat (línies del ramal Llobregat-Anoia) amb parades a les estacions de Cornellà-Riera i Almeda, situades a 6 i 11 minuts a peu de l'estadi, respectivament.
 • Rodalies Renfe (l'estació Cornellà-Centre, línies R4 i R1, és a 13 minuts a peu)
 • Metro (línia 5), amb parada a Cornellà-Centre
 • Tram (línies T1 i T2), amb parada a l'intercanviador de Cornellà-Centre

 

(S’ADJUNTA PLÀNOL DEL PLA ESPECIAL  DE SENYALITZACIÓ INFORMATIVA)
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 384

Plànol del dispositiu

Plànol del dispositiu
PDF | 320