El conseller Homs a Tàrrega

Homs demana a les formacions polítiques catalanes que facin "pinya" per exigir la flexibilització del dèficit

query_builder   13 maig 2013 19:32

event_note Nota de premsa

Homs demana a les formacions polítiques catalanes que facin "pinya" per exigir la flexibilització del dèficit

  • El conseller de la Presidència recorda que si les CCAA són “un terç de la despesa també haurien de ser un terç del dèficit”
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat aquesta tarda a les forces polítiques catalanes "que dia si dia també ens demanen els pressupostos" que facin “pinya” ja que “en moments excepcionals calen decisions excepcionals”.  Segons Homs, cal fer “pinya per fer front a l’austeritat, per defensar davant de l’estat espanyol un repartiment de carregues que és injust”.  El consell de la Presidència ha fet aquestes declaracions a Tàrrega on ha visitat l’Ajuntament de la vila i ha participat de la processó de les Santes Espines.
 
Homs  ha explicat que “si avui fa un any la distribució interna de l’objectiu de dèficit era un terç per les CCAA i dos terços per l’estat no entenem per quin motiu això s’ha d’alterar” tot exigint un repartiment equitatiu del dèficit entre les administracions.  El titular de Presidència ha recordat que una ampliació del marge de dèficit per part de l’estat espanyol és sinònim de “menys retallades”. Per aquest motiu, el portaveu del govern ha recordat que “no presentem els pressupostos perquè no hi ha objectiu de dèficit definit per part del govern espanyol”. “S’ha fet a consciència perquè entenem que només d’aquesta manera podrem acabar amb un escenari de menys retallades”, ha afegit.
 
Homs ha aprofitat la seva visita a Tàrrega per recordar que celebracions com la Processó de les Santes Espines, que data de 1551 i que ha estat recentment recuperada, serveix “per reivindicar-nos en positiu” i és una mostra que Catalunya sap “combinar tradicions i valors”.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la visita del conseller de la Presidència a Tàrrega

Imatge de la visita del conseller de la Presidència a Tàrrega
JPG | 91

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined