TES arxiva el procediment de sol·licitud d'autorització ambiental de la pedrera La Tossa, a Algerri

query_builder   14 maig 2013 11:41

event_note Nota de premsa

TES arxiva el procediment de sol·licitud d'autorització ambiental de la pedrera La Tossa, a Algerri

  • La ponència ambiental resol arxivar l’expedient abans d’iniciar l’avaluació ambiental perquè l’activitat extractiva és incompatible amb el consorci forestal vigent
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha arxivat la sol·licitud del procediment d’autorització ambiental per a la instal·lació d’una activitat d’extracció de pedra calcària anomenada “La Tossa”, al terme municipal d’Algerri (La Noguera). La ponència ambiental ha resolt arxivar-la per incompatibilitat amb el consorci forestal vigent.
 
La pedrera La Tossa es volia ubicar en un terreny que forma part de la Xarxa Natura 2000 “Secans de la Noguera” i de l’espai “Serra Llarga-Secans de la Noguera” inclòs al Pla d’Espais d’interès natural (PEIN). Al marge d’aquestes figures de protecció, el que realment ha fet arxivar el procediment abans d’iniciar tota la tramitació és que en aquests terrenys hi ha un consorci forestal format per l’Ajuntament d’Algerri i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural que té com a objectius la repoblació, manteniment i conservació del medi natural, finalitats totalment incompatibles amb l’activitat extractiva sol·licitada.
 
El projecte presentat per la promotora preveia una explotació a cel obert de pedra calcària amb la utilització d’explosius i mitjans mecànics. Afectava una superfície de 42 hectàrees i un volum d’extracció de 4.000.000 m3 de material, amb una potència màxima d’extracció d’uns 45 metres. Es preveia, així mateix, una producció anual d’uns 200.000 m3 i una durada de l’activitat de 20 anys.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39