Creu Sant Jordi

President Mas: "Cal més unitat cívica i política per treballar plegats en els grans reptes col·lectius del país"

query_builder   15 maig 2013 22:41

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal més unitat cívica i política per treballar plegats en els grans reptes col·lectius del país"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi, que enguany han rebut 25 personalitats i 15 entitats
  • El president ha assegurat que les distincions entregades avui són “una injecció de moral col·lectiva i de victòria que necessitem”
El president Mas amb tots els guardonats
El president Mas amb tots els guardonats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest vespre a tota la societat catalana “més unitat cívica i política” entorn dels grans temes de país i aconseguir que “allò que fem bé individualment siguem també capaços de fer-ho col·lectivament”.
 
“Això vol dir aprendre a aparcar diferències, a treballar plegats entorn dels grans reptes col·lectius que té el nostre país i a sumar esforços per intentar donar oportunitats a la gent”, ha assegurar el president, que ha destacat que si tots tenim aquesta voluntat i la demostrem “aleshores podrem fer aquest camí col·lectiu”.
 
Amb aquest missatge el president ha clos l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi, que enguany han rebut 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
 
Després del lliurament, el cap de l’Executiu ha subratllat que distincions com les que s’han atorgat avui són, en aquest moment, “una injecció de moral col·lectiva, que necessitem, i també una injecció de moral de victòria”. Una moral, ha dit, que vol dir que, “quan fas una cosa, penses i actues perquè surti bé, i així ha d’actuar el nostre país”, però, al mateix temps, “sabent que, si alguna cosa no surt bé, t’has de refer, aixecar-te i tirar endavant”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha afegit que el que també ens cal és que tinguem “la sensació que pertanyem a un país en el qual hi ha coses que tenen prestigi i valen la pena”. Entre aquests grans exemples, el president ha destacat la llengua catalana, “que té prestigi, obre camí i crea espai més enllà de moltes altres èpoques”, i altres punts forts de Catalunya com el seu sistema sanitari, el banc de sang i teixits o el gran nivell de la nostra cuina.
 
 
Un país aguantat per la gent
 
En el seu discurs, el president també ha volgut destacar la trajectòria de les persones i entitats que enguany han estat guardonades amb la Creu de Sant Jordi, assegurant que Catalunya és un país que “l’aguanten unes columnes que són la gent”.
 
“És important que un país com el nostre sàpiga distingir, que vol dir conèixer i reconèixer la seva gent, els fills i filles més il·lustres de la nostra societat”, ha declarat el president, que ha lamentat que, a vegades, el país no conegui ni valori prou aquelles persones que, en canvi, són reconegudes i tenen molt prestigi fora del nostre país.
 
Per últim, el president ha encoratjat a tots els premiats a “seguir fent la bona feina que enriqueixi el país de cara als propers anys” i a continuar sent referents per a la societat en uns moments especialment complicats.
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. El guardó es va crear el 1981 (si bé les primeres distincions no es van donar fins l’any següent) per reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

3  

Imatges

Fotografia de família dels guardonats

Fotografia de família dels guardonats 831

Entrega de la Creu a l'actriu Maria Assumpció Balaguer

Entrega de la Creu a l'actriu Maria Assumpció Balaguer 523

Entrega de la Creu al Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya

Entrega de la Creu al Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya 544

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi

1  

Fitxers adjunts

Llistat de guardonats

Llistat de guardonats
PDF | 159

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined