L'Incasòl recupera els habitatges de Cristóbal de Moura del barri del sud-oest del Besòs de Barcelona

Els treballs de rehabilitació dels immobles començaran de manera imminent per agilitzar-ne el lliurament als seus futurs adjudicataris

query_builder   16 maig 2013 13:38

event_note Nota de premsa

L'Incasòl recupera els habitatges de Cristóbal de Moura del barri del sud-oest del Besòs de Barcelona

Els treballs de rehabilitació dels immobles començaran de manera imminent per agilitzar-ne el lliurament als seus futurs adjudicataris

L’Institut Català del Sòl ha recuperat els 41 habitatges que conformen dues de les escales de la promoció Bloc 7b, situada al carrer de Cristóbal de Moura, 244-248, de Barcelona. Aquests immobles van ser ocupats de forma il·legal el mes de gener de 2011, quan encara no havien estat adjudicats.
Promoció Bloc 7b
L’Incasòl, com a propietari dels habitatges, va presentar l’oportuna denúncia per un delicte d’usurpació, amb data d’11 de gener de 2011, i el mes de juliol de 2011 es van interposar les corresponents demandes civils. D’acord amb la sentència favorable a totes les demandes civils, les autoritats pertinents han executat avui la desocupació de la totalitat dels immobles, retornant d’aquesta manera la seva possessió a l’Institut Català del Sòl.
 
Ara l’Incasòl iniciarà el procés de rehabilitació dels desperfectes ocasionats al bloc amb l’objectiu d’agilitzar al màxim el lliurament dels habitatges als seus adjudicataris. En un primer moment, cal fer una valoració dels danys produïts i pressupostar les reparacions. El cost mínim estimat d’aquestes obres és de 0,5 MEUR, tot i que es calcula que s’incrementarà quan es disposi de la valoració complerta de danys. Es preveu que les obres comencin de manera imminent i que en un termini aproximat de 9 mesos els pisos puguin estar disponibles per entregar-los als seus adjudicataris. Així mateix, l’Incasòl reclamarà per la via penal els danys valorats a cada immoble a les persones que el van ocupar, sempre que s’hagin pogut identificar.
 
 
Pisos de lloguer social, a punt de ser adjudicats
 
Per agilitzar el procés, el Consorci de l’Habitatge de Barcelona, integrat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, ja ha iniciat el procediment habitual per adjudicar habitatges de protecció oficial. En concret, s’han sortejat 34 dels pisos a persones inscrites en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Barcelona. La resta de pisos es reserven per atendre casos de necessitats especials. Tots els habitatges adjudicats són en règim de lloguer social, amb un preu mensual d’entre 230 i 300 euros, i tenen 2 i 3 habitacions.
 
Durant el temps que durin les obres de recuperació dels habitatges i fins al lliurament dels mateixos, l’Incasòl mantindrà la vigilància privada a la promoció durant les 24 hores del dia per evitar noves ocupacions.
 
La promoció Bloc 7b està formada per tres escales, amb un total de 64 habitatges. Els 41 habitatges dels quals l’Incasòl ha recuperat avui la possessió corresponen a les escales 244 i 246, del carrer de Cristóbal de Moura. L’escala corresponent al número 248 va ser cedida temporalment al Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) el juliol de 2010, el qual la va destinar a afectats del bloc situat al c/ Alfons el Magnànim, 2, de Barcelona, mentre duressin les obres de rehabilitació que s’hi havia de dur a terme. A finals del mes de gener de 2013 els veïns ja havien retornat al seu edifici. Tot i que alguns pisos d’aquesta escala també van ser ocupats, ja fa dies que estan desallotjats. L’Ajuntament n’ha reforçat la vigilància i està duent a terme obres de rehabilitació, que es perllongaran fins als mes d’octubre.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 200