INDÚSTRIA

El conseller Felip Puig visita l'empresa Fundería Condals a Manresa

query_builder   17 maig 2013 12:53

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller Felip Puig visita l'empresa Fundería Condals a Manresa

El conseller Felip Puig durant la visita a Funderia Condals
 
·        L’empresa és un referent de la foneria a Europa i treballa per a les principals firmes de l’automòbil i del ferrocarril.
 
·        Fundería Condals ha invertit 8 milions d’euros en l’ampliació de les seves instal·lacions a Catalunya els últims dos anys, i treballa en l’expansió de la seva planta a Eslovàquia, creada amb el suport d’ACCIO.
 
·        L’empresa ha tancat el 2012 amb una facturació de 48 milions d’euros i preveu créixer un 4% aquest any.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha visitat avui les noves instal·lacions de l’empresa Fundería Condals a Manresa, companyia fundada el 1976 i referent a Europa en el sector de la foneria. Fundería Condals treballa sobretot per als sectors de l’automòbil i del ferrocarril i ha invertit 8 milions d’euros en els últims dos anys en l’ampliació de les seves instal·lacions a Catalunya i en l’adquisició de maquinària.
 
El conseller ha visitat els equipaments més recents, unes noves oficines de 2.500 m², acompanyat del president de Fundería Condals, Miquel Sallés, el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.
 
L’empresa ha col·laborat amb el Centre de Promoció de Negocis d’ACCIO a Praga per a l’obertura, a finals del 2012, d’una planta de foneria a Eslovàquia per a la producció de peces d’automoció. Des d’allà abasteix el mercat de l’Europa de l’Est, sobretot l’empresa líder en fabricació de frens Continental Automotive, un dels seus principals clients.
 
La filial eslovaca s’encarrega actualment del procés d’acabat de les peces. L’empresa treballa en un pla d’expansió futur a Eslovàquia que contempla la compra d’una extensió més gran de terrenys per ubicar-hi una fàbrica productiva.
 
Fundería Condals ha tancat l’últim exercici amb una facturació de 48 milions d’euros, i preveu créixer fins als 50 milions enguany. Les exportacions suposen actualment el 92% de les vendes, essent els principals mercats Alemanya (el 38% de les exportacions), Portugal (15%), França (13%) i Eslovàquia (13%).
 
En el marc de l’aposta per la innovació l’empresa compta amb dos magatzems logístics totalment automatitzats, amb un tren sense conductor que transporta les peces entres l’edifici de la fàbrica i el magatzem. Té una plantilla de 85 persones i genera, a més, 150 llocs de treball indirectes.
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant la visita a les oficines de la Fundería Condals

El conseller Puig durant la visita a les oficines de la Fundería Condals
JPG | 319