Detinguts 5 membres d'un grup criminal per enaltiment del terrorisme i per incitar a la violència urbana i desordres públics

query_builder   17 maig 2013 13:07

event_note Nota de premsa

Detinguts 5 membres d'un grup criminal per enaltiment del terrorisme i per incitar a la violència urbana i desordres públics

Avui han estat traslladats a l’Audiència Nacional per passar a disposició del jutge
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones, tres homes i dues dones, i realitzat tres entrades i perquisicions, en el marc del l’operació “BANDERA NEGRA”, instruïda pel Jutjat Central d’Instrucció número 1 de Madrid. L’operació, que es va desencadenar dimecres passat, 15 de maig, continua oberta i no es descarten més actuacions policials.
Avui, divendres 17 de maig, els detinguts han estat traslladats a l’Audiència Nacional per passar a disposició del jutge.
L’operatiu de dimecres es va desenvolupar durant el matí a les poblacions de Sabadell (Vallès Occidental ) i d’Avinyonet del Penedès (Alt Penedès). Els Mossos van escorcollar l’Ateneu Llibertari i una  casa ocupada de Sabadell i un domicili d’Avinyonet del Penedès.
Dels cinc detinguts, dos homes i una dona estan acusats dels delictes d’enaltiment del terrorisme, Contra els drets fonamentals i llibertats públiques, amenaces, pertinença a organitzacions i grups criminals i delicte contra la salut pública, concretament tràfic de substàncies estupefaents; una detinguda està acusada d’un delicte contra la salut pública, i un altre per enaltiment del terrorisme, Contra els drets fonamentals i llibertats públiques, Contra la Corona, Amenaces, Pertinença a organitzacions i grups criminals.
Fruit d’aquesta operació policial, els Mossos van intervenir:
o   Sis kilograms de fluoranfetamina, substància estupefaent de recent implantació.
o   350 grams de marihuana
o   Material informàtic i documentació diversa
o   Garrafes de benzina i objectes incendiaris i pirotècnics dels utilitzats en episodis de violència urbana
o   Llançacoets modificats de PVC
o  Claus punxa-rodes que presumptament s’utilitzen en manifestacions violentes per rebentar les rodes dels furgons d’ordre públic
o   Màscares antigàs
o  Un tirador  amb rodaments d’acer, dels que s’han intervingut en alguna ocasió en manifestacions violentes.
o   Passamuntanyes.
o   Propaganda anarquista
La investigació es va iniciar amb el seguiment de diferents xarxes socials relacionades amb entorns antisistema on s’incitava a la lluita al carrer, emprant la difusió o distribució continua de cartells i comunicats amb missatges  radicals vinculats amb l‘anarquisme insurreccional, al comunisme revolucionari i el seu braç armat GRAPO, així com campanyes d’enaltiment d’ETA i els seus presos.
L’anàlisi d’aquestes xarxes socials va permetre detectar un nou col·lectiu denominat Bandera Negra que va continuar amb la línia marcada per l’anterior amb diverses vessants:
            o   anarquista i d’incitació a la subversió al sistema democràtic mitjançant la violència urbana, sobretot en grans manifestacions.
o   de recolzament a integrants de GRAPO i el seu braç polític PCE(r)
o   de recolzament a altres organitzacions terroristes com ara Resistència Galega o ETA.
L’activitat a la xarxa del Kolektivo Bandera Negra ha estat la de difusió continua i adoctrinament difonent gran quantitat de cartells i publicacions diàriament, incitació a participar a campanyes pròximes als seus ideals com son les campanyes a favor d’ETA i els presos, altres campanyes en favor d’organitzacions terroristes així com campanyes pròpies d’altres col·lectius antisistema. Destaquen diverses crides a la violència urbana i als desordres públics en dies immediatament anteriors a jornades de mobilitzacions ciutadanes, com podien ser els casos de les darreres vagues generals.
Una escissió del grup va servir per conformar  les Células Autónomas de Combate que en els darrers mesos han impulsat campanyes i accions concretes tals com una amenaça de mort contra el Príncep d’Astúries mitjançant la publicació d’una fotografia seva en la que es simulava un tret al cap. Aquest fet també es va repetir respecte el president de la Generalitat i el secretari general del PSC, Pere Navarro.
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 17 de maig de 2013

5  

Imatges

Material1

Material1 403

Material4

Material4 507

Material5

Material5 559

Material7

Material7 531

Material6

Material6 548

2  

Fitxers adjunts

Material2

Material2
JPG | 473

Material3

Material3
JPG | 386