Incidències viàries més destacades de l'operació retorn de la festivitat de la Segona Pasqua

query_builder   20 maig 2013 20:19

event_note Nota de premsa

Incidències viàries més destacades de l'operació retorn de la festivitat de la Segona Pasqua

· Des de les 15.00 h de divendres 17 fins a les 20.00 h d’avui,  dilluns 20 de maig, hi ha hagut dues víctimes mortals a les carreteres i autopistes catalanes
 
· L’operació retorn d’avui dilluns s’ha desenvolupat amb alguns problemes viaris sobretot per tornar de la Costa Daurada
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a la xarxa viària interurbana de Catalunya s’han registrat 2 accidents mortals de trànsit amb 2 morts i 2 ferits menys greus, des de les 15.00 h de divendres, dia 17 de maig, fins a les 20.00 h d’avui dilluns, 20 de maig. El dispositiu especial per a la festivitat de la Segona Pasqua finalitza avui a les 24.00h.  A banda de Barcelona, les principals localitats on avui dilluns ha estat festiu són l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badia del Vallès i Barberà del Vallès.
 
Els dos accidents mortals que hi ha hagut durant aquests tres dies festius a Barcelona i sobretot a la seva àrea d’influència s’han localitzat en aquests punts:
 
-BV-5206 a Vilanova de Sau (Osona): L’accident va tenir lloc dissabte al matí cap a les 11.23h. Una col.lisió frontal entre un totterreny i una motocicleta va causar una víctima mortal, el conductor del vehicle de dues rodes.
 -C-16 a Sallent (Bages): El conductor d’un turisme avariat va ser atropellat  mortalment per un totterreny, divendres cap a les 22.29h. A banda de la víctima mortal, en l’accident van quedar ferits menys greus una dona i un home, ocupants d’altres turismes implicats en el sinistre.
 
 
Els problemes viaris de l’operació retorn d’avui dilluns han començat a partir de les 17.30h i s’han concentrat, principalment, a les vies per tornar de la Costa Daurada i també d’accés a la capital catalana:
 
-N-340:  Fins a 9 km de retencions entre Tarragona i Altafulla.
 
AP-7 sud: Fins a 7,5 km de retencions entre Avinyonet del Penedès i Olèrdola en sentit nord com a conseqüència d’un accident, i 3 Km a Vilafranca del Penedès i a Subirats, també en sentit nord.
 
- AP-7 sud: Fins a 4 km d’aturades a Castellet i La Gornal en sentit nord com a conseqüència d’un accident que ha obligat a tallar la via en direcció Barcelona.
 
B-30 a Barberà del Vallès: 2,5 km en sentit sud.
 
-C-58 a Sant Quirze del Vallès: 1 km en direcció la capital catalana.
 
-C-260 a Figueres0,5 km en direcció l’AP-7.
 
 -N-340 a Coma-ruga i Bellvei: Intensitat en sentit nord.
 
-A-2 a Castellolí: Densitat en direcció Barcelona.
 
La pluja que ha afectat al llarg del dia algunes zones del territori, ha complicat la circulació en alguns punts:
 
-Des de les 18.00h es dóna pas alternatiu a la C-26 a Les Llosses (Ripollès) a causa de despreniments.
 
-Unes esllavissades obliguen  a donar pas alternatiu des d’ahir a la L-503 a Torre de Cabdella  (Pallars Jussà).
 
-A l’AP-7 s’ha tallat durant prop de mitja hora un carril a Subirats en sentit nord a causa de la caiguda d’un arbre a la via. Hi ha hagut fins a 1,5 km d’aturades.
 
 
Al matí i migdia d’avui hi ha hagut algunes incidències derivades sobretot d’accidents i avaries: 
  
-TV-3454 a Deltebre: Pas alternatiu a causa de la sortida de via d’un vehicle, que ha causat 1 ferit lleu. 0,5 km de retencions en els dos sentits de la marxa.
 
-C-16 a Guardiola de Berguedà: Accident amb 2 vehicles implicats que ha fet 1 ferit lleu. S’ha habilitat pas alternatiu. 4 km de retencions en sentit sud.
 
-AP-7 a Mollet del Vallès: La calçada s’ha tallat uns minuts en sentit nord per retirar un vehicle avariat. 0,5 km d’aturades.
 
-A més, hi ha hagut 1 km de retencions a la B-30 a Cerdanyola del Vallès en sentit sud.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’ahir diumenge, les vies on es van localitzar les principals retencions van ser les següents:
 
-N-340: 6 km a l’altura del Vendrell en sentit Barcelona.
-B-23: 3 km a Sant Joan Despí en direcció a Barcelona.
-C-32: 3 km de congestió a Sant Boi de Llobregat en sentit Barcelona.
-Un accident a l’AP-7 a Mollet del Vallès entre dos turismes, en sentit Girona, va obligar a tallar dos carrils i va causar 1 km de retenció.
-Un accident d’un vehicle a la C-32 a Cabrils en sentit Mataró va provocar 1 km de congestió.
 
 
L’operació sortida de la festivitat de la Segona Pasqua es va desenvolupar sense massa problemes viaris. Pel que fa dissabte, destaquem les següents incidències:
 
-2 km de retenció a l’AP-7 a Subirats en sentit Barcelona i 2 km més a la Roca del Vallès en sentit nord.
-Un carril tallat i 2 km de retenció a la C-17 a Granollers en sentit Vic, a causa d’obres a la via.
 
I respecte a divendres a la tarda, diversos accidents van complicar la circulació. Destaquem els següents:
 
-Un accident amb 3 vehicles implicats va tallar un carril a la C-58 a Ripollet, en sentit Barcelona.
-Una col·lisió entre 2 camions a la C-25 a Sant Pere Sallavinera, en sentit Lleida, va causar el tall de la via.
-Un sinistre a la B-20, a l’altura de Vallcarca, va obligar a tallar un carril en direcció Nus de la Trinitat.
 
  
Pel que fa a les mesures especials per facilitar l’operació retorn d’avui dilluns, convé destacar que a causa de la pluja no s’ha pogut instal·lar el carril addicional previst a l’AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Martorell en sentit nord. Per acabar, destacar que avui, des de les 16.00h, el  carril bus-VAO de la C-58 s’ha obert per a tots els vehicles -excepte camions de 7,5 tones- d’entrada a Barcelona.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF. Balanç de les incidències més destacades de l'operació retorn de la Segona Pasqua

Nota de premsa en PDF. Balanç de les incidències més destacades de l'operació retorn de la Segona Pasqua
PDF | 77