govern

El Govern acorda crear la Comissió per al Pacte Nacional de la Salut a Catalunya

query_builder   21 maig 2013 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern acorda crear la Comissió per al Pacte Nacional de la Salut a Catalunya

 
  • L’objectiu de la Comissió és impulsar, promoure el consens i elaborar el document de bases del Pacte de la Salut, recollint les aportacions dels grups parlamentaris i els principals agents del sistema sanitari català
 
  • La Generalitat considera determinant assolir un pacte polític i social que garanteixi la sostenibilitat, la qualitat i la igualtat del sistema sanitari públic català
 
El Govern ha acordat crear la Comissió per a l’elaboració del document de bases per al Pacte Nacional de la Salut a Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar i promoure un ampli consens polític i social per a un sistema sanitari públic i universal. El Govern considera determinant l’assoliment d’un pacte que garanteixi un sistema sanitari sostenible en termes econòmics, de qualitat i equitat i alhora excel·lent en resultats.
 
La creació de la comissió respon a l’oferiment del conseller de Salut en el marc de la Comissió de Salut del 6 de febrer de 2013 de crear un espai de diàleg per assolir un acord entre els partits polítics i els principals agents del sector que preservi el sistema sanitari públic de la confrontació política permanent. Respon també al compliment de la moció sobre les polítiques de salut que el Parlament de Catalunya va aprovar el 28 de febrer de 2013, que instava el Govern a disposar en el termini màxim de 6 mesos d’un document de bases per al Pacte Nacional de la Salut per a la sostenibilitat, la qualitat i la igualtat del sistema sanitari públic i universal de Catalunya.
 
El Govern entén que, amb independència de la conjuntura actual, s’ha posat de manifest la necessitat d’adaptar permanentment el sistema sanitari català al canvi de paradigmes, no només econòmics, sinó també assistencials, tecnològics i socials, preservant els trets característics del model, que respon a una realitat històrica i ha esdevingut un model de referència en termes de gestió de resultats.
 
Les funcions i la composició de la Comissió
 
L’objectiu de la Comissió és impulsar, promoure el consens i elaborar el document de bases del Pacte de la Salut, recollint les aportacions dels grups parlamentaris i els principals agents del sistema sanitari català. S’adscriu al Departament de Salut, que aportarà la infraestructura i el suport logístic i tècnic necessaris per desenvolupar les seves funcions. Estarà composta pels portaveus de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya i els representants de totes les institucions que formen part del Consell Català de la Salut.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined