govern

Altres acords del Govern

query_builder   28 maig 2013 14:55

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aposta per la compra pública innovadora com a foment de la innovació
 
El Govern ha aprovat autoritzar el Servei Català de la Salut a contractar un estudi clínic i farmacoeconòmic que té com a objectiu la innovació tecnològica en el disseny d’un nou sistema d’anàlisi de psicofàrmacs, que comportarà beneficis a nivell assistencial, en seguretat dels pacients i en la utilització més eficient dels recursos. Mitjançant un kit d’anàlisi (test farmacogenètic) que abastarà la majoria de psicofàrmacs actualment utilitzats en la pràctica clínica, es durà terme una activitat assistencial personalitzada en un grup de pacients amb malalties mentals greus. Els resultats de l’estudi podria obrir noves vies de pràctica mèdica que millorin l’efectivitat i l’eficiència dels afectats per malalties mentals greus.
 
La compra pública innovadora és una actuació administrativa de foment de la innovació orientada a potenciar el desenvolupament de nous mercats des de la demanda mitjançant l'instrument de la contractació pública. L’objectiu és convertir la compra pública en una activitat estratègica que doni resposta a les necessitats i els reptes del sistema de salut. D’aquesta manera s’aconsegueix impulsar la innovació des del sector públic, alhora que s’afronta el repte d’incrementar les oportunitats de negoci per a les pimes i permetre al sector públic beneficiar-se de la seva innovació i flexibilitat.
 
El Govern impulsa la millora del subministrament d'aigua a Abrera
 
El Govern ha impulsat avui la millora del subministrament d’aigua a Abrera (Baix Llobregat). La construcció d’una canonada de més de 2 quilòmetres, que connectarà el dipòsit municipal de Sant Ermengol amb la xarxa regional d’Aigües Ter Llobregat permetrà incrementar la garantia d’abastament d’aigua de la localitat, per afrontar les demandes actuals i futures. L’aprovació d’aquest acord promourà el desenvolupament del projecte i farà possible començar la recerca de terrenys per iniciar les obres, arran de la declaració d’ocupació urgent dels béns i els drets afectats d’expropiació.
 
Els treballs aniran a càrrec d’ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA i comportaran una inversió superior als 911.000 euros. És previst que els treballs comencin el segon semestre d’aquest any. L’actuació també servirà perquè el municipi disposi d’una connexió definitiva a la xarxa regional de distribució d’aigua del sistema Ter-Llobregat. D’aquesta manera es millorarà l’abastament d’aigua potable a tot el municipi (11.870 habitants), fent possible, a més, la implantació de noves activitats.
 
 
El Govern reestructura el Departament de Territori i Sostenibilitat per potenciar les polítiques de competitivitat territorial
 
El Consell Executiu ha aprovat avui el decret de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu de potenciar les polítiques de competitivitat territorial, especialment pel que fa a planificació i ordenació urbanística, aportar valor afegit al territori i contribuir a la reactivació econòmica. El Departament de Territori i Sostenibilitat queda estructurat ara en una secretaria general, tres secretaries sectorials i una direcció general. Les modificacions corresponen a una redistribució de funcions i a canvis de denominació d’unitats i, per tant, no comporten cap despesa addicional.
 
La Secretaria de Territori i Mobilitat passa a denominar-se Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat, per concentrar i potenciar les polítiques en aquest àmbit. En la mateixa línia, la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme passa a dependre orgànicament del conseller de Territori i Sostenibilitat, per aprofundir en les polítiques territorials, amb una atenció especial als projectes i actuacions d’interès estratègic. Així, a més de les funcions que manté en urbanisme i ordenació territorial, la Direcció General crearà amb l’Incasòl una unitat dedicada a projectes estratègics.
 
El Govern crea el Gabinet Interdepartamental de Coordinació per evitar incendis
 
El Govern ha aprovat avui la creació del Gabinet Interdepartamental de Coordinació referent a la prevenció i extinció en matèria d’incendis durant la campanya forestal per a l’any 2013. El seu objectiu és analitzar i donar resposta a les eventuals emergències que es puguin produir durant la campanya forestal des d’un punt de vista transversal.
 
La lluita contra els incendis requereix la cooperació entre diversos departaments de l’Administració de la Generalitat, alhora que necessita la suma d’esforços i recursos operatius tant materials com humans, per minimitzar el risc i l’abast de les seves conseqüències. En aquest sentit, el gabinet estarà presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i comptarà també amb la participació dels departaments d'Interior; d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; de Territori i Sostenibilitat, i d’Empresa i Ocupació. Aquest gabinet es reunirà, per decisió de la presidència, quan es consideri necessari per analitzar i donar resposta de forma global a l’escenari d’aquestes emergències.
 
Integrada l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech al conjunt d’escoles i centres de formació del Departament d’Agricultura
 
El Govern ha aprovat avui l’adscripció de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech al conjunt d’escoles i centres de formació i capacitació agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). Ubicat al barri d’Espiells (Sant Sadurní d’Anoia) i adscrit fins ara a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’escola imparteix formació professional reglada de manera similar a la resta de centres. La regulació del règim d’autonomia econòmica de les escoles i centres de capacitació agrària i nauticopesquera i dels espais gestionats pel Departament permet que aquestes escoles tinguin un règim d’autonomia en la gestió econòmica similar al que tenen els centres docents dependents del Departament d’Ensenyament.
 
La relació d’escoles i centres de capacitació agrària i nauticopesquera és la següent: Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs; Escola de Capacitació Agrària d’Amposta; Escola de Capacitació Agrària del Pirineu (Bellestar); Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques; Centre de Capacitació Agrària de Gandesa; Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà (Monells); Centre de Capacitació Agrària de Manresa; Escola de Capacitació Agrària del Solsonès (Olius); Escola de Capacitació Agrària de Mas Bové (Constantí); Escola de Capacitació Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners; Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega; Centre de Capacitació Agrària del Pallars; Escola de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer; Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, i Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined