Ramon Farré destaca la influència de les actuacions preventives dels cossos policials i dels serveis socials en el descens delictiu registrat a Alcarràs els darrers dotze mesos

query_builder   29 maig 2013 16:03

event_note Nota de premsa

Ramon Farré destaca la influència de les actuacions preventives dels cossos policials i dels serveis socials en el descens delictiu registrat a Alcarràs els darrers dotze mesos

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha senyalat les actuacions preventives que duen a terme els cossos policials i els serveis socials a Alcarràs com a factors més determinants de la reducció del conjunt d’infraccions penals, delictes i faltes coneguts al municipi els darrers dotze mesos respecte dels dotze mesos anteriors, que ha estat del 3,5 % en el seu conjunt.
 
Entre aquestes accions preventives Farré ha fet referència a les identificacions de vehicles que de manera constant els cossos policials venen efectuant en el terme municipal d’Alcarràs. En any s’han identificat 10 vehicles de mitjana cada dia, amb el corresponent control sobre les persones que els ocupaven.
 
Entre el maig del 2012 i l’abril del 2013 els cossos policials van detectar 500 casos d’infraccions penals, delictes i faltes, mentre que entre el maig del 2011 i l’abril del 2012 la xifra va ser de 512. En alguns tipus d’infraccions la davallada ha estat prou significativa, com és el cas dels robatoris amb força, que van disminuir en un 29,8%. L’apartat del total de delictes va baixar un 11%. Paral·lelament, les detencions policials practicades van passar de les 39 del primer període a les 58 del segon.
 
Aquestes dades s’han donat a conèixer avui en el transcurs de la reunió de la Junta Local de Seguretat d’Alcarràs, que ha fet un balanç de la seguretat ciutadana al municipi al 2012.
 
Ramon Farré ha manifestat que el fet que els propietaris de les finques tinguin els ulls oberts i col·laborin amb els cossos policials mitjançant avisos i aportació de dades sobre situacions sospitoses pot contribuir a la reducció dels delictes i faltes detectats, tot i que, ha assegurat, aquesta incidència no és possible d’establir-la en percentatges concrets. En qualsevol cas, el delegat del Govern s’ha mostrat convençut que en l’increment de la seguretat ciutadana, hi té un efecte més rellevant la permanent tasca preventiva de tots els actors implicats. Farré també ha inclòs com a mesures positives el Pla Operatiu Específic del Món Rural, que ha millorat les relacions entre les persones i entitats del sector agrícola i ramader i la resta d'operadors de seguretat, i el dispositiu de càmeres instal·lat per l’Ajuntament d’Alcarràs en determinats punts del nucli.
 
Per la seva banda, l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha afirmat que les dades sobre seguretat ciutadana avui presentades no serien possibles sense la col·laboració total amb què treballen tots els cossos policials competents i la resta d’institucions implicades.

1  

Fitxers adjunts

Moment de la roda de premsa posterior a la Junta Local de Seguretat d'Alcarràs

Moment de la roda de premsa posterior a la Junta Local de Seguretat d'Alcarràs
JPG | 1037