L'aparcament de l'estació UPC-Vallparadís d'FGC de Terrassa acollirà usos comercials, terciaris i equipaments

query_builder   31 maig 2013 13:24

event_note Nota de premsa

L'aparcament de l'estació UPC-Vallparadís d'FGC de Terrassa acollirà usos comercials, terciaris i equipaments

La Comissió territorial d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat avui una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Terrassa a l’àmbit del parc de Vallparadís. Els canvis introduïts permetran usos comercials, terciaris i dotacionals en una part de l’edifici d’aparcament, al mateix temps que es desafectaran dues finques qualificades de zona verda.
El parc de Vallparadís ocupa actualment una extensió de més de 313.000 m2 al centre de Terrassa, constituint un dels parcs urbans més grans de Catalunya. El projecte de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al municipi hi preveu una estació, UPC-Vallparadís, per donar servei al campus universitari. L’estació inclou la construcció d’un “park & ride”, un aparcament per aquells usuaris d’FGC que arribessin a l’estació en vehicle privat. Aquest aparcament de sis pisos d’alçada, té el terrat a nivell de carrer i la planta baixa a nivell del parc de Vallparadís.
 
Atesa la centralitat urbana de la futura estació d’FGC, no obstant, es considera que l’aparcament dissuasori no tindrà la funcionalitat esperada. Per aquest motiu, l’Ajuntament proposa transformar parcialment el seu ús amb una modificació puntual del POUM, que avui ha aprovat definitivament la comissió territorial d’Urbanisme de Barcelona.
 
Nous usos a l’aparcament
 
Així, l’Ajuntament proposa dotar l’edifici de l’estació d’una qualificació múltiple. En concret, es manté la part destinada a sistema ferroviari i la d’equipament, amb la voluntat d’implantar, en un futur, un museu que exposi les troballes arqueològiques que es van produir a la zona durant les obres de construcció de l’estació.
 
Per contra, es proposa qualificar part de l’edifici de l’aparcament com a zona comercial Estació Vallparadís, fet que permetria ubicar-hi usos comercials, terciaris i dotacionals.
 
Finques desafectades
 
D’altra banda, la modificació del POUM aprovada avui també possibilita desafectar dues finques de petita dimensió que el planejament qualificava com a zona verda. L’Ajuntament considera que els immobles, situats als carrers Vallparadís i Salmeron i pendents d’expropiació, no són necessaris per a la configuració del parc.
 
Consegüentment a aquests canvis, la modificació del planejament preveu la compensació necessària per la pèrdua de sòls d’equipaments i zones verdes amb uns terrenys situats al sud de l’àmbit i qualificats actualment de vialitat. Finalment, s’aprofita l’ocasió per reconèixer l’existència de nou espai lliure provinent de la cobertura del torrent tot adequant les qualificacions.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 42