El president Mas, amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà

El president Mas es reuneix amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà

query_builder   31 maig 2013 20:24

event_note Nota de premsa

El president Mas es reuneix amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà

  • Govern i ajuntaments uneixen esforços per lluitar contra l’atur i reactivar l’economia d’aquests municipis amb la signatura d’ un protocol de col·laboració per al desenvolupament econòmic i la cohesió social
  • S’aprofitarà el potencial econòmic que tenen aquestes quatre localitats gràcies la seva connectivitat i proximitat amb infraestructures clau com el Port de Barcelona o l’Aeroport del Prat
El president Mas, amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà
El president Mas, amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà
El Govern i els ajuntaments de Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà han signat aquesta tarda un protocol de col·laboració per al desenvolupament econòmic i la cohesió social d’aquests municipis. La signatura de l’acord s’ha produït en el marc d’una reunió al Palau de la Generalitat entre el president Artur Mas i el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, amb els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón; de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch; de Viladecans, Carles Ruiz, i de Gavà, Joaquim Balsera.
 
En la compareixença posterior a la reunió, el portaveu Homs ha destacat que el Govern posarà a disposició d’aquests municipis “tots els recursos a l’abast” amb el “doble objectiu compartit de la creació d’ocupació i la cohesió social”.
 
El conseller també ha considerat l’acord subscrit un símbol “d’una manera de col·laborar i de prioritzar la lluita contra l’atur al nostre país”. “Es tracta d’un exemple que hem de poder seguir i que deixem obert a altres institucions”, ha assegurat.
 
Segons ha explicat Homs, el contingut de l’acord està centrat en quatre grans àmbits: promoció econòmica, per atraure activitat a la zona sense oblidar l’activitat implantada; formació en eixos estratègics per augmentar el grau d’ocupabilitat de les persones; atenció social, per afrontar les situacions d’emergència com a garantia de la cohesió i la integració i, finalment, la col·laboració institucional i l’agilització administrativa per millorar l’atractivitat dels quatre municipis.
 
En total es duran a terme 45 actuacions concretes, algunes ja en marxa i d’altres que seran iniciatives noves, ha detallat el conseller. Una comissió de seguiment mixta Generalitat-Ajuntaments vetllarà pel desenvolupament de l’acord.
 
Nota: S'adjunta el protocol de col·laboració signat avui

2  

Imatges

Reunió amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà (1)

Reunió amb els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà (1) 920

Reunió amb alcaldes

Reunió amb alcaldes 795

1  

Fitxers adjunts

Protocol de col·laboració

Protocol de col·laboració
PDF | 775