Es posa en servei la 22a depuradora de la comarca del Vallès Oriental

query_builder   4 juny 2013 10:52

event_note Nota de premsa

Es posa en servei la 22a depuradora de la comarca del Vallès Oriental

 
  • L’Agència Catalana de l’Aigua ha activat la planta de Pertegàs, en el terme municipal de Fogars de Montclús
 
  • La instal·lació, amb un pressupost de 400.000 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 70 m3/dia
 
  • La seva posada en servei, a més de sanejar les aigües residuals d’aquest nucli, també contribueix a la millora mediambiental de la conca del riu Tordera
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Pertegàs (terme municipal de Forgars de Montclús), a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta actuació ha tingut un cost de 400.000 euros i ha consistit en una depuradora, biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per tractar un cabal de 70 m3/dia.                    
 
L’aigua sanejada es retorna a la riera de Rifer, conca de la Tordera, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la 22a estació depuradora en servei a la comarca del Vallès Oriental, juntament amb les plantes d’Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Cànoves i Samalús, Corró d’Amunt, La Garriga, Granollers, Gualba, La Llagosta, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 169