Els premis que atorga el COAC Girona fan un reconeixement a l'arquitectura catalana realitzada a les comarques de Girona

query_builder   31 maig 2013 22:30

event_note Nota de premsa

Els premis que atorga el COAC Girona fan un reconeixement a l'arquitectura catalana realitzada a les comarques de Girona

Imatge de la taula presidencial
 
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha acollit aquest vespre l’acte de lliurament de la 16a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, una de les activitats més importants dins el sector de l’arquitectura i la construcció a comarques gironines.
 
L’espai públic teatre La Lira de Ripoll, l’Escola Sant Roc d’Olot i l’ampliació i remodelació del presbiteri de la Catedral de Girona s’emporten els tres Premis d’Arquitectura d’aquest 2013. El Premi Jurat de la Cultura i el Premi Jurat de la Indústria han estat per la Carpa al Restaurant Les Cols d’Olot.
 
L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, el degà del COAC, Lluís-Xavier Comerón; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director d’àrea de Negoci de Girona ciutat de “la Caixa”, Xavier Ponsatí; del president del Jurat dels premis d’aquest any, José Ignacio Linazasoro, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.
 
Aquest 2013, els premis han comptat amb un total de 63 propostes, de les quals 17 han estat les seleccionades. Si les analitzem, es veu que hi ha un equilibri entre l’obra pública i l’obra privada presentada (31 vers 32 projectes). Entre aquestes, pren un paper protagonista l’habitatge unifamiliar aïllat i els equipaments promoguts per entitats públiques. El segueixen els projectes de rehabilitació i, amb poca participació, projectes d’interiorisme, d’urbanisme i d’ús industrial. Segueix tenint una presència notable les intervencions efímeres, com els patis de l’esdeveniment Girona, Temps de Flors 2012, i projectes expositius.
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Vila en un moment del seu parlament

El conseller Vila en un moment del seu parlament
JPG | 105