El Parlament vota donar més protecció als consumidors davant de crèdits i hipoteques

query_builder   4 juny 2013 21:03

event_note Nota de premsa

El Parlament vota donar més protecció als consumidors davant de crèdits i hipoteques

  • La reforma del codi de consum impulsada pel Govern rep llum verda
  • Puig informa sobre la disminució de l’atur el mes de maig
El ple del Parlament que comença aquest dimecres acollirà el debat a la totalitat del projecte de llei de modificació de la llei 22/2010, del codi de consum, destinada a la millora de la protecció dels consumidors en l’àmbit dels crèdits i els préstecs hipotecaris. Com que la norma no ha rebut cap esmena a la totalitat, es preveu que rebi llum verda i pugui seguir la seva tramitació parlamentària. La modificació del Codi de consum va ser aprovada pel Govern català el passat 26 de març, reprenent la tramitació parlamentària de la norma que havia quedat aturada a finals de l’any passat per la convocatòria d’eleccions.
 
Amb aquesta modificació, el Govern vol donar resposta a l’augment de la taxa d’execucions hipotecàries, especialment en l’adquisició de l’habitatge habitual. Tal i com va explicar el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de l’aprovació de la reforma al Consell Executiu: “No pot tornar a passar que gent de bona fe que no disposava de tota la informació sobre el que contractava acabi en situacions d’atzucac com les de les preferents”.
 
Seguint les pautes marcades per Europa, la reforma del Codi de consum regula el contingut de la publicitat d’hipoteques i crèdits, la informació pre contractual i estableix el deure d’analitzar de la solvència del consumidor.
 
A més a més, també obliga a les entitats financeres i de crèdit, així com del notari que intervé en qualsevol d’aquests processos, de fer comprensibles al consumidor les implicacions econòmiques i jurídiques de la transacció i, especialment, les conseqüències en cas d’impagament. Finalment, es fixa un tipus d’interès de demora màxim que no pot superar 2,5 vegades l’interès legal del diner.
 
Al marge del debat a la totalitat de la llei de modificació del codi de Consum, el ple del Parlament acollirà la sessió de control al Govern on el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, analitzarà les darreres dades d’atur a Catalunya. Cal recordar, que el mes de maig l’atur s’ha reduït a Catalunya en 14.800 persones respecte el mes d’abril.
 
Per la seva banda, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, respondrà fins a cinc preguntes que versaran sobre diferents temes com la seguretat al món rural, els casos d’espionatge polític, la campanya d’incendis de l’estiu, els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, o la identificació de les persones en les concentracions de masses a la via pública.
 
Durant la sessió de control al Govern, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, detallarà la planificació educativa pel curs 2013-14 i la situació dels menjadors escolars. A més a més, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, parlarà de la introducció de millores en la situació dels treballadors públics; el conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre el sector farmacèutic; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sobre el pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Finalment, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, informarà la cambra catalana sobre l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.
 
Després de la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al President de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de dos quarts d’onze del matí.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined