El conseller Vila assisteix a l'assemblea general de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) al Brasil

query_builder   7 juny 2013 13:41

event_note Nota de premsa

El conseller Vila assisteix a l'assemblea general de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) al Brasil

  • Catalunya copresideix aquesta xarxa de governs regionals que es va crear el 2002 i que treballa pel desenvolupament sostenible
  • L’nrg4sd és membre observador del Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic i participa activament en les Conferències de les Parts (COP)
  • Vila mantindrà també diferents trobades amb responsables en matèria d’urbanisme i infraestructures i grups empresarials catalans amb presència al Brasil
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, participarà la setmana que ve a l’assemblea general de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) que es fa Sâo Paulo (Brasil).  Aquesta xarxa, creada arran de la Cimera de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament de Johannesburg de l’any 2002, compta amb una trentena de membres d'arreu del món. La Generalitat de Catalunya hi participa des del mateix any 2002 com a membre fundador i actualment és membre del comitè executiu. De fet, copresideix aquesta xarxa, juntament amb la regió brasilera de Sâo Paulo. L’nrg4sd és membre observador del Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic i participa activament en les Conferències de les Parts (COP). Entre els seus objectius, destaquen:
 
  • Impulsar, difondre, intercanviar i capacitar les regions en aquest camp reconeixent el paper essencial que poden jugar-hi.
  • Estimular la creació d'acords, programes i projectes de partenariat, especialment entre regions desenvolupades i regions de països en vies de desenvolupament, en col·laboració amb la resta d'agents públics i privats.
  • Participar en les grans conferències i cimeres internacionals per tal d'articular progressivament el discurs i paper de les regions i influir com a xarxa en els processos de decisió.
 
Durant la visita, Vila també participarà en el Seminari internacional Canvi Climàtic i Biodiversitat: Diàleg Federal i Paradiplomàcia i mantindrà una reunió de treball amb el Secretari de Medi Ambient de l’estat de Saô Paulo, Bruno Covas.
 
L’agenda del conseller durant la setmana es completa amb diferents contactes amb despatxos d’arquitectes i d’enginyeries catalanes que treballen al Brasil, delegacions de grups empresarials catalans de l’àmbit de les infraestructures i representants d’entitats culturals i socials catalanes al país.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 98