El Consorci de Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona rep el Segell d'Excel·lència Europea 400+

query_builder   7 juny 2013 19:55

event_note Nota de premsa

El Consorci de Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona rep el Segell d'Excel·lència Europea 400+

Imatge dels premiats
 
L’aposta per la qualitat del CTSC (Consorci de Transport Sanitari de Catalunya) Regió Girona ha estat reconeguda amb el Segell d’Excel·lència Europea 400+, el segon nivell més alt dels segells concedits pel Club Excelencia en Gestión. L’empresa gironina ha rebut oficialment aquest prestigiós reconeixement en un acte que s’ha celebrat avui divendres, a les 6 de la tarda, a l’edifici de la Generalitat a Girona.
 
L’acte ha comptat amb la presència d’Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Josep Trias, director dels Serveis Territorials del departament de Salut de la Generalitat; Marta Madrenas, regidora d’Ocupació i Empresa i 2a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona; Pere Miralles, vicepresident per a Catalunya del Club Excelencia en Gestión, i Gonzalo de Castro, director general de TÜV Rheinland ICT, SA, l’entitat de certificació encarregada d’avaluar al CTSC, entre d’altres.
 
El Segell d’Excel·lència Europea 400+ serveix per impulsar i estimular la millora contínua en el sistema de gestió i permet a les empreses aconseguir una visió general dels seus punts forts i de les seves oportunitats de creixement. El CTSC va començar a dissenyar el model EFQM com a sistema d’organització el 2010. Per això, es va dur a terme una anàlisi prèvia de la situació de l’empresa, tant a nivell intern com extern, i es va fer necessària la implicació de tots els seus col-laboradors, com ha destacat Pere Maria Martínez, director general del CTSC Regió Girona: “Sense l’esforç de tot l’equip, tant dels membres actuals com dels que han estat amb nosaltres fins fa ben poc, aquest hagués estat un repte impossible d’assolir i a tots ells els volem donar les gràcies.”
 
Pere Maria Martínez ha assenyalat la importància d’aconseguir aquesta distinció, “la més gran que hem rebut”, sobretot tenint en compte la situació actual. “Són temps de coratge i de feina dura, en els quals cal imaginació per trobar solucions que no malmetin la qualitat del nivell assistencial a les persones.” Per la seva banda, Eudald Casadesús ha destacat que “en aquest acte i transcendeixen dos missatges: el primer, que la qualitat i la feina ben feta tenen futur, i el segon, que la col·laboració entre el sector públic i el privat és necessària i genera eficiència”.
 
El CTSC Regió Girona es va crear l'any 1995, com a resultat de la fusió de gran part de les empreses d’ambulàncies gironines (Ambulàncies La Garrotxa, Ambulàncies Ripollès, Ambulàncies Serra, Ambulàncies Catalunya, Ambulàncies Caballero i Ambulàncies Rafael Sistané), amb l’objectiu d’oferir un servei més competitiu. El 2002 s'hi van afegir les empreses Ambulàncies Guilleries, Transport Tècnic, Transport Tècnic de la Selva Interior i Transport Sanitari de l'Alt i el Baix Empordà. El 2006, el CTSC es va presentar al concurs públic de la Generalitat i en va resultar adjudicatari. Va ser a partir d'aquí que l'empresa va fer una altra gran reconversió, integrant tots els recursos materials i humans i dotant l'ens d'un equip directiu per a la seva gestió. Actualment, el Consorci compta amb 422 treballadors, està present en 33 bases arreu del territori gironí i té una flota de 156 vehicles. Val a dir que per coordinar una empresa d’aquestes dimensions sense deixar d’oferir un servei de proximitat i qualitat, és necessària una bona gestió i una aposta decidida per l'excel·lència. Així ho demostra les certificacions assolides des de 2003, com ara: ISO 9001, ISO 14.001, UNE 179.002, EFQM 200 i els Acords Voluntaris. Un aposta que ara es veu recompensada amb el nou EFQM 400+.
 
El Club Excelencia en Gestión (CEG) és una associació privada sense ànim de lucre creada el 1991 per iniciativa de les principals organitzacions de l’Estat espanyol líders en Excel·lència en Gestió. Compta amb prop de 250 organitzacions membres, de tots els sectors i dimensions, i distribuïdes per tota la geografia. Actualment, el 34% de les empreses que cotitzen a l’IBEX són sòcies del CEG, que porta 21 anys compromès amb l’excel·lència i és el representant oficial i Primary Partner  de l’EFQM a Espanya. La seva missió és potenciar la competitivitat global d’organitzacions i professionals, identificant noves vies, desenvolupant competències, compartint coneixement i induint models de gestió.
 
D’altra banda, TÜV Rheinland és una organització internacional independent d’origen alemany, amb més de 140 anys d’experiència que presta serveis d’inspecció, control, auditoria, certificació i formació en els àmbits de la qualitat, el medi ambient, la prevenció de riscos laborals, la tecnologia de la informació, la seguretat de productes (industrials, alimentaris, sanitaris...) i la seguretat industrial en instal·lacions i equips, tot apostant per l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat. Present a Espanya des de fa ja més de 30 anys, TÜV Rheinland Group porta molts anys compromès amb el medi ambient, el desenvolupament sostenible i la responsabilitat social (RSC).
 
TÜV Rheinland duu a terme inspeccions, avaluacions, auditories i certificacions a Espanya i en més de 60 països en tot el món segons les normes vigents en matèria de Qualitat, Medi Ambient, Seguretat i Salut en el Treball i en Eficiència Energètica, segons la norma VDI 4707 o en certificació de sistemes de gestió segons ISO 50001, entre altres.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge del moment de l'entrega del Segell d'Excel·lència

Imatge del moment de l'entrega del Segell d'Excel·lència
JPG | 1212

Foto de grup a les escales de l'Edifici de la Generalitat a Girona

Foto de grup a les escales de l'Edifici de la Generalitat a Girona
JPG | 1419

undefined
undefined
undefined
undefined