Felip Puig lliura els Premis Manel Xifra Boada que enguany reconeixen el treball en les energies renovables

Carles Riba, premi Manel Xifra Boada a la transmissió del coneixement, i Martirià Butinyà, a la trajectòria professional

query_builder   7 juny 2013 22:00

event_note Nota de premsa

Felip Puig lliura els Premis Manel Xifra Boada que enguany reconeixen el treball en les energies renovables

Carles Riba, premi Manel Xifra Boada a la transmissió del coneixement, i Martirià Butinyà, a la trajectòria professional

Els premiats amb el conseller
El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) i Comexi Group han lliurat en una gala celebrada aquest divendres al vespre a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de la UdG els guardons de la vuitena edició dels Premis Manel Xifra Boada. Els premis s'emmarquen dins l'Engidiada, la trobada anual dels enginyers tècnics industrials gironins. L'acte de lliurament ha comptat amb la presència de Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Marta Madrenas, 2a tinenta d'alcalde i regidora de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, i Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern, entre altres.
 
Enguany, el Premi Manel Xifra Boada a la transmissió del coneixement científico-tècnic s'ha lliurat a Carles Riba i Romeva. Nascut a Palma de Mallorca l’1 de juliol de 1947, és enginyer industrial per l'ETSEI de Barcelona i Doctor enginyer per la UPC. La seva capacitat per a la transmissió del coneixement científico-tècnic ve avalada per la seva tasca docent, però també per la tasca de recerca i divulgació. Riba és un dels impulsors, des del Col∙lectiu per a un nou model Energètic i Social Sostenible, d'un projecte de recerca orientada a la transició energètica, que pretén impulsar el pas de l'actual model de desenvolupament basat en recursos fòssils a un altre basat en recursos renovables, que caldria impulsar des de la universitat i les institucions de recerca catalanes.
 
El Premi Manel Xifra Boada a la trajectòria professional s'ha atorgat a Martirià Butinyà Carrera. Butinyà es va titular en enginyeria tècnica industrial i va iniciar la seva activitat professional en diferents empreses del sector com Kolster (dedicada a la fabricació de magnetòfons), Carandini (dedicada a il·luminació), i Teisa (vinculada al grup empresarial d'Agrienergia). Des de l'any 1972, s'incorpora a Agrienergia, empresa banyolina dedicada a la producció, distribució i comercialització d'energia elèctrica, com a director de la secció elèctrica, on ha estat actiu durant més de 40 anys. Butinyà va fundar, juntament amb altres professionals, l'APPA (l'Associació de productors d'energies renovables) i va participar des del començament en l'ASEME (Associació d'empreses elèctriques), essent-ne durant molts anys membre de la seva junta directiva. 
 
Com cada any els premis Manel Xifra Boada també han fet un reconeixement als joves enginyers tècnics industrials que van rebre el premi al millor projecte de final de carrera per part del Patronat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. En aquesta categoria els premiats han estat David Jiménez Aparicio, enginyer tècnic industrial en Mecànica pel seu projecte “Disseny d'una cadira de rodes per a terrenys disgregats”; Cristina Martín Castañé, enginyera tècnica industrial en Química Industrial pel seu projecte “Ciments ossis acrílics per a l'aplicació en cirurgia mínimament invasiva”, i Carles Candela Gonzalez, enginyer tècnic industrial en Electrònica Industrial pel seu projecte “Disseny i construcció d'un timó de profunditat per a un robot submarí”.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig amb els guardonats

El conseller Puig amb els guardonats
JPG | 710