TURISME

10 instagramers internacionals promocionen Catalunya amb les seves fotografies

query_builder   11 juny 2013 11:07

event_note Nota de premsa

TURISME

10 instagramers internacionals promocionen Catalunya amb les seves fotografies

 

  • Els 10 igers participants en el viatge procedeixen de Japó, Països Baixos, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Regne Unit, l’Estat Espanyol i també Catalunya, i sumen gairebé 1.400.000 seguidors .

 

  • L’11 de juny, els igers convidats tindran l’oportunitat de conèixer més de 200 membres de la comunitat d’igers Catalunya en una trobada que tindrà lloc a les instal·lacions del FC Barcelona.

 

  • Instagram és una aplicació mòbil gratuïta que permet als usuaris fer fotos, aplicar filtres i compartir-les a les xarxes socials, i que compta amb més de 100 milions d’usuaris a tot el món.
 
De l’11 al 16 de juny, l’Agència Catalana de Turisme, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, convida a 10 usuaris internacionals de la plataforma Instagram (també coneguts com a igers) a formar part del II Instagram Trip de Catalunya.
 
L’objectiu d’aquest viatge és que els igers convidats, que sumen entre tots gairebé 1.400.000 seguidors a Instagram, facin fotografies de Catalunya i les pugin tant a Instagram com a d’altres xarxes socials, per tal que els seus seguidors i la resta d’usuaris d’aquestes plataformes coneguin l’oferta turística catalana a través d’aquestes imatges i vulguin venir a conèixer la nostra destinació.
 
En aquesta ocasió, els igers participants en el viatge procedeixen de Japó, els Països Baixos, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Regne Unit, l’Estat Espanyol i també Catalunya. A més, cal destacar que entre ells es troba el guanyador del concurs #santjordiexperience que l’Agència Catalana de Turisme va organitzar amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
 
L’Agència Catalana de Turisme ha dissenyat un programa que permetrà als igers conèixer a fons l’oferta turística catalana. Així, tindran l’oportunitat de visitar les muscleres de Sant Carles de la Ràpita, tastar els vins del Priorat, conèixer llocs Patrimoni de la Humanitat com la Casa Batlló o el Monestir de Poblet, practicar kayak a Siurana, caminar pel barri gòtic de Barcelona, pujar a les atraccions de Port Aventura o assistir al Gran Premi de Moto Aperol de Catalunya, al Circuit de Catalunya, entre altres activitats.
 
A més, a la seva arribada a Barcelona, el dia 11 de juny, els igers internacionals tindran l’oportunitat de trobar-se amb més de 200 membres de la comunitat d’Igers Catalunya a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona, conèixer el Camp Nou, i participar en un concurs de fotografia organitzat pel Barça amb la samarreta de la segona equipació com a premi.
 
El seguiment del viatge es podrà fer amb l’etiqueta #catalunyaexperiencetrip a través de les xarxes socials del Catalunya experience: Instagram (http://statigr.am/catalunyaexperience), Twitter (https://twitter.com/catexperience) i Facebook (http://www.facebook.com/catalunyaexperience), i també a través del web http://bloctrip.catalunya.com.
 
Instagram és una aplicació mòbil gratuïta que permet als usuaris fer fotos, aplicar filtres i compartir-les, ja sigui a la pròpia plataforma o a xarxes socials com Twitter, Facebook, Foursquare, i que compta amb més de 100 milions d’usuaris a tot el món.
 
Catalunya, pionera en la promoció on-line
 
Catalunya és una de les destinacions turístiques pioneres en utilitzar les xarxes socials per a la seva promoció. L’any passat fou la primera destinació de l’Estat Espanyol en organitzar un Instagram Trip per promocionar la seva oferta, i la idea va tenir tant d’èxit que altres destinacions l’han aplicada posteriorment; a més l’experiència va ser “case study” a les fires de la World Travel Market 2012 i la ITB 2013. El resultat del I Instagram Trip de Catalunya van ser més de 450 fotografies pujades a Instagram, més de 470.000 “likes”, més de 17.800 comentaris i 31 imatges que van esdevenir populars a la plataforma.
 
Però Catalunya també es pionera en altres xarxes socials. Així, compta amb més de 88.500 seguidors a Facebook, més de 23.000 seguidors a Twitter i més d’un milió de reproduccions al seu canal de YouTube (http://www.youtube.com/user/CatalunyaExperience). A més, a principis d’aquest any va inaugurar una oficina d’informació turística virtual a Facebook (https://www.facebook.com/catalunyaexperience/app_431056236953440) que atén consultes en català, castellà, anglès, francès, italià i alemany.
 
 
Els mitjans interessats en cobrir aquesta acció poden contactar amb el Gabinet de Comunicació Corporativa de l’Agència Catalana de Turisme (tel: 93 484 99 00 / email: premsa.act@gencat.cat).