El Govern desestima dues sol·licituds d’indemnització derivades del cessament de les corrides de toros a Catalunya
 
El Govern ha acordat desestimar les dues reclamacions presentades per 12 veterinaris de la plaça de toros de la Monumental de Barcelona i pels accionistes de la plaça de toros d’Olot, que van sol·licitar compensacions econòmiques derivades de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. L’Executiu ha pres aquesta decisió després de rebre el dictamen favorable de la Comissió Jurídica Assessora.
 
A judici de l’Administració, els veterinaris especialitzats en assumptes taurins no tenen dret a rebre cap compensació econòmica, perquè la nova normativa només limita la intervenció d’aquests professionals dins el territori de Catalunya i no afecta, en cap cas, el lliure exercici de la seva activitat, tant a la resta de l’Estat com en qualsevol altre país on les corrides estiguin autoritzades. L’Executiu també considera que el dret a exercir la seva professió no s’ha vist afectat per la prohibició de les corrides. En el cas dels accionistes de la plaça de toros d’Olot, el Govern entén que el cessament de les corrides a Catalunya l’any 2012 no va afectar el municipi d’Olot, ja que el 2004 l’ajuntament ja havia prohibit l’espectacle taurí en declarar-se ciutat “en contra de les curses de braus i amiga dels animals”. De fet, des de l’any 2006 no s’ha celebrat cap corrida de toros a la plaça d’Olot.
 
El 3 d’agost del 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar prohibir les corrides de toros, a través de la modificació de la Llei de protecció dels animals. La nova normativa, que va entrar en vigor l’1 de gener del 2012, instava el Govern a determinar l’import de la compensació econòmica que havien de rebre els titulars de drets subjectius afectats per la prohibició, encàrrec que va assumir el Departament d’Economia i Coneixement. El Govern ha desestimat 24 de les 29 sol·licituds de reclamació rebudes, més una que va renunciar voluntàriament durant el procés.
 
 
El Govern aprova la dissolució del Consorci Catalan Films & TV
 
El Govern ha ratificat avui la dissolució del Consorci Catalan Films & TV, després que el 21 de setembre de 2012 el Consell General del Consorci Catalan Films & TV acordés la dissolució de l’entitat. La marca Catalan Films & TV seguirà existint i estarà gestionada directament pel sector audiovisual en estreta col·laboració amb el Departament de Cultura. La dissolució de l’òrgan s’emmarca en la línia del Govern de racionalitzar i simplificar l’estructura de l’Administració catalana mitjançant l’aplicació de mesures i pautes d’austeritat.
 
El Consorci Catalan Films & TV es va crear l’any 2005 i comptava amb els membres següents: Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC), Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (ACC1Ó), Televisió de Catalunya (TVC), Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Barcelona Audiovisual (BA), Associació de Productors Independents de Catalunya (APIC), i Entitat Gestora de Drets Audiovisuals (EGEDA).