• El programa WatERP té una durada prevista de tres anys i compta amb la participació de socis d'Espanya, Alemanya, Anglaterra i Grècia
 
  • L'objectiu principal d’aquesta iniciativa se centra en equilibrar l’alliberament i oferta d’aigua amb els consums reals
 
  • S’obtindrà un ús eficient d’aquest recurs, fent possible un major estalvi d’aigua i de consum energètic
 
 
L'Agència Catalana de l'Aigua participa en el projecte europeu WatERP (Water Enhanced Resource Planning, http://www.waterp-fp7.eu), que té prevista una durada de 3 anys i que compta amb socis d’Espanya (Barcelona Digital, Hyds, Inclam), Alemanya (Disy, DVGW, Stadtwerke Karlsruhe), Grècia (ICCS) i Anglaterra (Staffordshire University).
 
L'objectiu principal d’aquesta iniciativa es centra en equilibrar l’alliberament i la oferta d’aigua amb els consums reals, gestionant-ho a través d’una plataforma online. Això permetrà en el futur una gestió més eficient dels recursos, fent possible l'estalvi d'aigua i energia. A més, el projecte també permetrà la consolidació i difusió d'uns estàndards d'informació comuns a tot el món perquè tothom pugui tenir accés a les dades d’aigua i així compartir i millorar l’ús que es fa de l’aigua.
 
El projecte agafa dos casos com a prova pilot. Per una banda el sistema Ter-Llobregat, partint del subministrament d’aigua fet a través dels embassaments, aqüífers i dessalinitzadores, per poder ajustar-ho amb la màxima eficiència amb les diferents demandes de la conca: abastament, reg, cabals ambientals, usos lúdics, entre d’altres. L’objectiu del projecte és poder assolir un estalvi del 8% en la gestió d’aigua en alta.
 
Pel que fa a la ciutat alemanya de Karlsruhe s’analitzarà com a experiència pilot el subministrament en baixa d’aquesta ciutat. L’objectiu és poder optimitzar la demanda de la població amb l’extracció dels seus aqüífers, i principalment reduir els bombaments, arribant a un estalvi del 5% en energia.
 
A finals de maig es va fer a Atenes una sessió de treball liderada per l’Institut de Comunicacions i Sistemes Computacionals (ICSS), amb els usuaris de les conques pilot (ACA i Karlsruhe), juntament amb la participació de Barcelona Digital i Inclam, per desenvolupar i validar un metodologia de predicció de la demanda, tant per a abastaments com per regadius.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 169