• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit l’acte d’entrega del XX Premi Jove Empresari que atorga l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)
Premi Joves empresaris
El president Mas es fotografia amb els guardonats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquesta nit als emprenedors i empresaris de Catalunya que no tinguin por d'equivocar-se i que tinguin sempre present que “el fracàs no és una derrota, sinó una lliçó”.
 
“Si no teniu por d’equivocar-vos i seguim tenint aquesta mentalitat, podem fer d’aquest país nostre un país brillant, esplendorós i que, quan algú miri el mapa del món, digui que aquí val la pena fer-hi coses”, ha assegurat el president.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge durant l’acte d’entrega del Premi Jove Empresari que atorga anualment l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC).
 
Durant el seu parlament, que ha servit per cloure la cerimònia, el president Mas ha remarcat que, “avui, l’esperit emprenedor és fonamental” i ha volgut recordar que Catalunya sempre ha estat un país amb tradició i cultura emprenedora.
 
En aquest sentit, el president ha relacionat l’actitud i els valors que expressa l’AIJEC amb els tres últims espais on ha celebrat el seu acte de lliurament de premis (la Llotja de Barcelona, el Liceu i el Camp Nou), per demostrar fins a quin punt “aquest esperit forma part del fil roig de moltes generacions de gent de Catalunya”.
 
Així, ha subratllat que la Llotja “ja era a l’Edat mitjana l’esperit emprenedor per excel·lència d’aquest país, en un moment en què Catalunya tenia institucions pròpies”. Del Liceu, ha destacat el fet que hagi estat un espai creat “per la gent de la ciutat i del país” i que, malgrat els incendis que va patir, els seus impulsors “el van refer tantes vegades com va caler”.
 
I, per últim, el president Mas ha remarcat el que avui representa el Camp Nou, que, més enllà de les competicions que s’hi han guanyat, “ha aconseguit canviar la mentalitat” i que, ara, quan els adversaris marquen un gol als jugadors del Barça no es pensi que tot està perdut, sinó “que podem guanyar”.
 
“A través d’aquests tres llocs, veieu la mentalitat del país i el que és capaç de fer”, ha conclòs el president.
 
Durant la cerimònia, el president ha lliurat el Premi Jove Empresari, que enguany ha recaigut en Josep Ametller, fundador de l’empresa de productes alimentaris Casa Ametller.
 
També s’ha entregat el premi a la Millor Iniciativa Empresarial a Christian Rodríguez, de la plataforma de reserves d'hotels per hores ByHours.com; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, al Group Fructusweb, i el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que ha anat a parar a mans de l’empresari gironí Josep Lagares, de Metalquímia.  
 
Enguany, com a novetat, l’AIJEC ha volgut reconèixer la tasca dels més joves amb el guardó Junior Achievement al millor projecte empresarial sorgit de la iniciativa de joves estudiants d'entre 14 i 18 anys. El premi ha estat per al projecte WIFNIC, elaborat per cinc alumnes de batxillerat del Col·legi Claret de Barcelona.
 
L'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) va néixer el 1985 amb l'objectiu de defensar els interessos específics del col·lectiu, tant davant la societat com davant l'Administració pública. En l'actualitat, representa 600 joves emprenedors catalans menors de 41 anys amb empresa pròpia i de tot tipus de sectors, tots ells associats i vinculats al moviment jove empresari.

2  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 564

Premi joves empresaris

Premi joves empresaris 475